Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.07.2014.

11:32

Bravo: Pobednički povratak Viktora!

Viktor Trocki vratio se tenisu posle jednogodišnje suspenzije u velikom stilu – pobedom u prvom kolu Gštada protiv Dominika Tima sa 7:6 (4), 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser, koji je za turnir u Gštadu dobio specijalnu pozivnicu, odigrao je sjajan meč po povratku na teren.

Imao je brejk zaostatka u dva navrata u prvom setu, ali je uspeo da se vrati i dobije ga u taj-brejku. U drugom je potvrdio da je tokom pauze vredno trenirao, a meč je okončao na sjajan način - as udarcem

Njegov rival u drugom kolu biće bolji iz duela Golubjev – Servantes. Troicki je trenutno 847. teniser sveta sa 20 ATP bodova, a za trijumf u prvom kolu protiv Tima dobio je isti toliko poena, pa će sigurno imati veliki napredak na ATP listi.

Srpski teniser je suspendovan jer je odbio da priloži uzorak krvi na tuniru u Monte Karlu, iako je narednog dana to uradio, a nalaz je bio negativan.

Tok meča:

Troicki je meč počeo kao da je sve vreme na ATP turu. Izabrao je da servira i dobio je prva četiri poena bez većih problema. Talentovani Austrijanac je međutim oduzeo servis Troickom već u trećem gemu, a prethodno je uz dosta problema dobio I svoj servis gem - 2:1.

Bilo je vidljivo da Viktoru fali rutina, što je i logično, a uz to je igrao protiv veoma dobrog tenisera koji je u odličnoj formi ove sezone. Srpski teniser se brzo konsolidovao, a u osmom gemu se vratio u meč. Propustio je dve brejk šanse, ali se izborio za treći i sačekao je grešku rivala - 4:4.

Nakon što je vratio brejk Troicki je dobio 10 od 11 poena, stigao je u 10. gemu do dve vezane set lopte, ali je Tim uspeo da se izvuče. Imao je srpski još jednu set priliku u tom gemu koju nije iskoristio, pa je Tim uspeo da izjednači na 5:5.

Već u narednom gemu Troicki je kažnjen zbog propuštenih šansi. Imao je 40:15, ali Tim je uspeo da se vrati i napravi novi brejk za 6:5. Tu ipak nije bio kraj seta. Troicki se nije predao, uspeo je ponovo da vrati brejk i izbori se za taj-brejk. I 'dodatni' gem bio je izjednačen. Tim je poveo sa 3:1, ali se Viktor vratio i u finišu je mnogo boljom igrom stigao do 1-0 u setovima (7:4).

U odličnom raspoloženju Troicki je počeo drugi set i odmah je napravio brejk. Imao je dve vezane set lopte i uz dosta sreće je već prvu iskoristio za 1:0. Lako je srpski teniser potvrdio brejk, a u nastavku seta igrao je sve sigurnije. U sedmom gemu napravio je novi brejk za 5:2, Tim je uspeo da u sledećem gemu vrati jedan brejk, ali Troicki je svoju šansu sačekao pri rezultatu 5:4 i as udarcem je završio svoj prvi meč posle vise od godinu dana pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve