Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 09.06.2014.

13:28

Vajda: Slab ritern, stomak, Rafa...

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, rekao je da se srpski teniser mučio sa stomačnim problemima, kao i da mu ritern nije funkcionisao u finalu Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Bio je to čudan meč. Jeste razočaravajuće, ali treba priznati da je Rafa jednostavno bio bolji. Novak je dobro počeo meč, ali nije uspeo da zadrži nivo igre iz prvog seta jer je Rafa postajao sve bolji“, počeo je analizu Vajda.

“U drugom setu Rafa je igrao brže, sve je teže bilo izboriti se sa njegovim top spinovima, a razmene udaraca bile su neverovatno teške jer su obojica bili u ugloviima. Ali razočaran sam Novakovim riternom, koji je obično njegova snaga. Način na koji je izgubio gem na 5:5 u drugom setu na Rafin servis nije bio ohranbrujući. Uz to, i Nadal je servirao inteligentno, Novak nije znao gde da se pozicionira“, dodao je slovački trener.

Uz to, Vajda ističe i da je Đoković imao probleme drukčije prirode.

“Novak je počeo malo da sumnja u sebe, takođe je imao i stomačnih problema, a kada se igra sa Rafom, posle pada nema prostora za povratak nazad. Ipak, kada se Novak vratio u četvrtom setu, mislio sam da će sve ispasti kako treba, ali nije... Verovatno je bio malo nervozan“.

Slovak je optimista pred nastavak sezone.

“Zadovoljan sam kako je Novak igrao na ovom turniru, možda je imao malo problema, ali borio se. Teško je izgubiti Gren slem finale, ali i to je sport. Novak je borac i mislim da će se sada preorijentisati na sledeći GS turnir“, zaključio je Vajda.

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, izjavio je za ’L’ekip’ da bi Novak Đoković osvojio Rolan Garos da je finalni meč otišao u peti set.

Analizu finala pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve