Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 09.06.2014.

10:38

Toni Nadal: Novak bi dobio peti set

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, izjavio je za ’L’ekip’ da bi Novak Đoković osvojio Rolan Garos da je finalni meč otišao u peti set.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Na kraju trećeg seta Rafael nam je rekao da ima grčeve u listovima. Kada smo razgovarali posle meča, rekao je mi je da pozovem doktora jer je bio skoro mrtav. Da nije osvojio četvrti set, bilo bi gotovo“, kazao je Toni.

“Video sam da se Rafa ne oporavlja, a da je Đoković prevazišao svoje probleme i da se oporavlja. Bili smo veoma uplašeni kada je Rafa izgubio brejk u četvrtom setu. Vrućina je bila teška, pogotovo na terenu. Istina, meč nije dosegao intenzitet prošlogodišnjeg polufinala i finala iz 2012. godine“, dodao je Rafaelov stric i trener.

Toni je izjavio da uslovi na stadionu “Filip Šatrije“ u Parizu najviše odgovaraju Rafaelu.

“Đoković jeste imao neuobičajeni pad, ali videli ste koliko je puta morao da udara loptice koje su mu išle iznad ramena. Kada bi ih samo vraćao u teren, Rafa je to kažnjavao, zato je Novak morao da pokušava da uradi nešto više riternom. Ovde na Rolan Garosu Rafael je bolji igrač. U Rimu npr. teren nije toliko prostran i Đokovića ne možete toliko odaljiti od terena. Takođe, i loptice su ovde bolje za Rafu“, zaključio je Toni za L’ekip.

Celu analizu finala pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve