Nova vest
Tenis

Petak, 30.05.2014.

12:38

RG: Ajla izbacila Radvanjsku!

Posle eliminacija Serene Vilijams i Na Li, takmičenje na Rolan Garosu završila je i treća nositeljka na turniru – Poljakinja Agnješka Radvanjska.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Bolja od nje u meču treće runde bila je 21-godišnja Hrvatica Ajla Tomljanović rezultatom 6:4, 6:4 za 81 minut igre.

Ukupno, Tomljanovićeva je upisala 19 vinera i 29 neiznuđenih grešaka, a Poljakinja je imala 12 direktnih poena i 22 greške.

U prvom setu mlada Hrvatica igrala je izvanredna, mada ni Radvanjska nije blistala, pošto je pravila nekarakteristično veliki broj grešaka. Ajla je povela sa 5:1, Poljakinja je uzela tri naredna gema, ali Tomljanovićeva je ostala smirena i uz samo jedan izgubljeni poen odservirala je za 6:4.

Osvajanje prvog seta motivisalo je Ajlu, koja počinje drugi set brejkom. Potom je rutinski osvajala gemove na svoj servis sve do ključnog osmog gema – tada je spasla tri brejk lopte i povela sa 5:3. U gemu u kojem je servirala za pobedu Tomljanovićeva je bila smirena i iskoristila je prvu meč loptu nakon što je Radvanjska poslala forhend paralelu u aut.

Ajli je ovo debitantsko učešće na Rolan Garosu, a pre ovoga nijednom nije prošla dalje na nekom od Gren slem turnira. Za plasman u četvrtfinale Tomljanovićeva će se boriti sa Karlom Suares Navaro, koja je bila bolja od 18-godišnje Tejlor Taunzend sa 6:2, 6:2.

Ispadanje Radvanjske samo je jedno u nizu iznenađenja na Rolan Garosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve