Nova vest
Tenis

Sreda, 21.05.2014.

19:06

RG: Dolonc uspešna u prvom kolu

Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos, pobedom nad Japankom Majo Hibi na startu takmičenja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dolonc je do trijumfa došla sa 6:0, 7:6 (7:4), posle tačno dva sata igre u Parizu.

Vesnu u drugom kolu očekuje susret sa Jarmilom Gajdošovom iz Australije, koja je pobedila Južnoafrikanku Šanel Simonds sa 6:2, 6:3.

Posle lako osvojenog prvog seta, Hibi je pružila mnogo veći otpor srpskoj teniserki u nastavku. Viđena su po tri brejka na obe strane, a na kraju je Dolonc bila bolja u taj-brejku, za trijumf posle dva sata.

Pored Dolonc, u kvalifikacijama za drugi Gren slem sezone u ženskom singlu igra i Aleksandra Krunić, koja se u prvom kolu sastaje sa Storm Sanders iz Australije. Krunićeva je dobila prvi set sa 6:3, a potom je meč prekinut zbog kiše u Parizu.

Direktan plasman na Rolan Garos već su obezbedile Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Jovana Jakšić. Takmičenje u Parizu počinje u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve