Đoković donirao 500.000 dolara!

Novak Đoković donirao je za pomoć ugroženima poplavama u Srbiji celu novčanu nagradu koju je osvojio u Rimu, a to je 500.000 dolara.

Izvor: B92, Večernje novosti
Podeli

Pored ove donacije, Đoković je i preko svoje Fondacije već skupio 100.000 dolara, ranije uplatio određenu sumu iz ličnih sredstava kako bi pomogao ugroženima.

"Pozivamo sve one koji su prilici da se pridruže ovoj dobrotvornoj akciji, i pomognu popravku i obnovu oštećenih objekata", rekla je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije „Novak Đoković“.

Veliku pomoć šalju i ostali sportisti, Ana Ivanović i Nenad Zimonjić su donirali po miliona dinara, FSS 15 miliona, dok su mnogi u OKS doneli ostalu pomoć potrebnu ugroženima.

Nakon što je tokom turnira u Rimu Đoković kritikovao vodeće svetske medije jer ne pišu dovoljno o poplavama u Srbiji, usledila je i reakcija, BBC je pozvao najboljeg srpskog tenisera koji je objasnio šta je bio povod za njegovo obraćanje medijima.

Pre toga, Đoković je za B92 izjavio da će pokušati da pomogne na što više načina. Osim njega, i Janko Tipsarević i Viktor Troicki uključili su se u akciju pomoći, kao i mnogi poznati sportisti u Srbiji i svetu.

B92 je u subotu apelovao na sve sportiste i sportske radnike da pomognu koliko mogu svim ljudima koji su ugroženi u poplavama i kojima je pomoć preko potrebna.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio se svim sportistima na pomoći, ali je istakao da je ona i dalje preko potrebna.

Više o tome kako vi možete da pomognete ugroženima pročitajte u posebnoj vesti.