Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.05.2014.

16:44

Zimonjić donirao milion dinara

Najbolji dubl teniser Srbije Nenad Zimonjić donirao je na račun Vlade Republike Srbije milion dinara za žrtve poplava koje su zadesile našu zemlju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Naš najtrofejniji teniser, koji je u nedelju osvojio Masters u Rimu, odlučio je da donira milion dinara zbog razornih poplava koje su pogodile gotovo celu Srbiju.

Nenad je pokrenuo čitav niz akcija širom sveta za pomoć žrtvama poplave u Srbiji, i angažovao u akciji pomoći veliki broj prijatelja širom planete koje ima naš reprezentativac.

Pred Srbijom i žrtvama poplava je težak put oporavka, Zimonjić je obećao da će nastaviti sa akcijama i organizacijom pomoći svima kojima je ona u ovom i trenucima koji dolaze najpotrebnija.

Nakon što je tokom turnira u Rimu Novak Đoković kritikovao vodeće svetske medije jer ne pišu dovoljno o poplavama u Srbiji, usledila je i reakcija. BBC je pozvao najboljeg srpskog tenisera koji je objasnio šta je bio povod za njegovo obraćanje medijima.

Pre toga, Đoković je za B92 izjavio da će pokušati da pomogne na što više načina. Osim njega, i Janko Tipsarević i Viktor Troicki uključili su se u akciju pomoći, kao i mnogi poznati sportisti u Srbiji i svetu.

B92 je u subotu apelovao na sve sportiste i sportske radnike da pomognu koliko mogu svim ljudima koji su ugroženi u poplavama i kojima je pomoć preko potrebna.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio se svim sportistima na pomoći, ali je istakao da je ona i dalje preko potrebna.

Više o tome kako vi možete da pomognete ugroženima pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve