Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.05.2014.

11:05

Novak – između Rima, Srbije i RG

U ovim mučnim danima za našu zemlju jedna sportska vest bar na kratko skrenula nam je misli – Novak Đoković osvojio je turnir u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle deset mečeva sa Rafaelom Nadalom u kojima je pobednik bio teniser koji osvoji prvi set, Novak je uspeo da preokrene i da slavi sa 4:6, 6:3, 6:3.

Đoković je postao tek treći teniser koji je pobedio Nadala na šljaci posle gubitka prvog seta. Ostala dvojica? Rodžer Federer i Orasio Sebaljos. Šta je bilo presudno za trijumf i koliko on znači pred Rolan Garos?

Utisak broj jedan jeste Đokovićeva igra na mreži. Ne računajući promašeni volej sredinom trećeg seta, Novak je bio besprekoran na tom polju – izuzetnim poluvolejom došao je do brejk lopte sredinom drugog seta, a bekhend volejima osvojio je dva poena u trenutku kada je igrao gem za izjednačenje u setovima i kada ga servis nije išao.

Ovo je možda i prvi veliki meč gde je Đokoviću igra na mreži poslužila kao oružje. To se vidi po tome što je izlazio napred i u bitnim trenucima, ali i po tome što nije na mrežu kretao jedino kada je već do kraja izgradio poen – naprotiv, volejom ga je valjalo zaraditi.

Ceo tekst pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve