Nova vest
Tenis

Subota, 17.05.2014.

22:59

Rafole 41. put: Predigra za RG

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa dobiće u nedelju 41. epizodu. Rafael Nadal i Novak Đoković sastaju se od 16h u finalu Mastersa u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je dobio 22 od prethodnih 40 međusobnih mečeva, ali poslednja tri duela pripala su Đokoviću.

Poslednji meč odigrali su u finalu Mastersa u Majamiju kada je Đoković neočekivano lako i ubedljivo slavio – 6:3, 6:3.

Srpski teniser oporavio se od povrede ručnog zgloba i na turniru u Rimu igra u promenljivoj formi. Ipak i pored toga uspeo je da se peti put u karijeri domogne finala u Rimu, a u nedelju će pokušati da stigne i do trećeg trofeja u ’večnom gradu’.

Đoković je u subotu imao velikih poteškoća protiv Miloša Raonića, ali je uspeo da preokrene i savlada visokog Kanađanina posle tri seta.

„Ovo je za mene velika pobeda. Ona mi daje snagu i veru da mogu da se nadam dobrom meču u finalu ali i u ostatku sezone“, rekao je srpski teniser koji je imao I poruku za ljude u Srbiji koji proživljavaju teške dane.

Sa druge strane, Nadal se takođe mučio, ali je kao i Đoković pokazao da i kada ne igra na svom najvišem nivou može da pobeđuje većinu igrača sa ATP tura. Španski teniser igrao je maratonske i iscrpljujuće duele protiv Žila Simona, Mihaila Južnog i Endija Marija, ali to mu nije smtalo da u polufinalu lako i ubedljivo pobedi nadolazeću zvezdu Grigora Dimitrova.

Nadal se plasirao u svoje 40. finale Mastersa u karijeri i u seriji je od 14 pobeda nakon što je prethodno slavio i na Mastersu u Madridu.

Biće to 17. međusobni duel dvojice najboljih tenisera sveta na šljaci, a tu je Nadal u velikoj prednosti – 13:3. Ipak, ako neko ne ulazi kao autsajder u meč protiv Nadala na ovoj podlozi onda je to sigurno Đoković.

“Đoković uvek igra neverovatno, on je kompletan teniser. Ako želim da imam šansu da pobedim, moram da igram najbolje što mogu i da budem agresivan. Biće težak meč“, kazao je Rafa.

U svakom slučaju, u nedelju od 16h očekuje nas još jedna epska borba dva velikana ovog sporta. Biće ovo i sjajna provera za obojicu pred start drugog Gren slema sezone Rolan Garosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve