Nova vest
Tenis

Subota, 17.05.2014.

17:52

Serena se revanširala Ani

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od Serene Vilijams sa 6:1, 3:6, 6:1 u polufinalu turnira u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Amerikanka je bila superiorna u prvom i trećem setu, Ana je uspela da se vrati u drugom, ali je Serena furioznom igrom na početku odlučujućeg seta uspela da izbegne dramu.

Tako se Serena revanširala Ivanovićevoj za nedavni poraz u Melburnu. Ukupno je Vilijamsova imala 31 viner i 20 neiznuđenih grešaka, dok je Ana upisala 20 direktnih poena i 27 grešaka.

To je peta pobeda mlađe Vilijamsove u šest mečeva sa Ivanovićevom, a u finalu igrati sa Sarom Erani, koja je savladala Jelenu Janković. Jelena nije uspela, ali su plasman u finale ostvarili Novak Đoković, kao I Nenad Zimonjić u konkurenciji parova.

Tok meča:

U prva dva gema gledali smo kvalitetnu igru na obe strane – Ana je u prvom imala brejk šansu, ali ju je Serena spasla u dugom poenu. Potom je i Vilijamsova stvorila brejk priliku, a Ana je tada sjajno odservirala.

U trećem gemu prvi put nije bilo ’djusa’, a Serena je povela sa 2:1. Posle prve pauze Serena je pojačala ritam, u sledeća dva gema prepustila je Ivanovićevoj samo dva poena i povela je sa 4:1.

Ana je mnogo grešila, Serena je brzo i lako dolazila do poena i uskoro je okončala prvi set – 6:1.

Ivanovićeva je odlučnije počela drugi set – lako je dobila gem na svoj servis, a u drugom je odigrala vrlo agresivno, prevashodno na riternu, i realizovala je drugu brejk loptu za 2:0.

U trećem gemu Ana je sjajno servirala, što je nadomestilo njenu nestrpljivost na prve dve gem lopte, pa je realizovala treću za vođstvo 3:0. Serena je češće grešila, ali srpska teniserka igrala je fantastično – volejom iz udžbenika došla je do dve nove brejk lopte, a realizovala je drugu preciznim insajd-aut forhendom.

Vilijamsova se tada probudila, odmah je napravila ribrejk, ali je Ana ostala smirena i sledeći gem na svoj servis dobila je bez problema i povela je sa 5:2.

Ana je servirala za set pri rezultatu 5:3 – munjevito je, uz dobre servise, došla do 40:0, Vilijamsova je spasla dve set lopte, ali je Ivanovićeva asom izborila treći set.

Serena je treći set počela mnogo agresivnije – izvrsnim servisima je osvojila početni gem, a zatim je uz nekoliko neverovatnih riterna došla do brejka za 2:0. Amerikanka je nastavila sa sjajnom igrom, Ana nije uspela da pronađe pravi odgovor, a meč je bio rešen kada je Serena napravila novi brejk i povela sa 4:0.

Do kraja je Ana uzela jedan gem, ali više nije mogla, pa je Vilijamsova zasluženo prošla u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve