Nova vest
Tenis

Subota, 17.05.2014.

14:21

Đoković preko Raonića u finalu Rima

Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije u Rimu pošto je posle preokreta uspeo da savlada Miloša Raonića sa 6:7, 7:6 i 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser imao je mnogo problema protiv raspoloženog i neugodnog Kanađanina, ali je uspeo da pronađe put do pobede.

Ključan je bio finiš drugog i početak trećeg seta kada je Đoković izjednačio na 1-1 i odmah potom napravio brejk na startu trećeg seta.

On će u nedelju peti put igrati u finalu Mastersa u Rimu u pokušaju da dođe do treće titule. Rival će mu biti bolji iz duela Rafael Nadal – Grigor Dimitrov.

Koliko je Kanađanin bio dobar na ovom meču pokazuje i statistika. Imao je 55 vinera i 44 neiznuđene greške, dok je Đoković pored 29 direktno osvojenih poena napravio i 16 grešaka.

Tok meča:

Raonić je mnogo bolje od Đokovića ušao u meč, o čemu posebno govori to da je posle sigurnog servis gema izborio dve brejk šanse. Srpski teniser se odbranio i izjednačio na 1:1, a potom je usledila velika borba i niz preokreta pre nego što je Raonić poveo sa 2:1.

Novak je uzvratio za izjednačenje, a potom iskoristio Raonićeve probleme sa servisom i izborio brejk priliku. Raonić je tada as udarcima i jednim vinerom napravio preokret i ponovo došao do vođstva.

U narednim gemovima obojica su osvajali svoje servise i to posle velike borbe, ali bez brejk prilika. Novak je u devetom gemu izborio treću brejk šansu, a tada je usledila velika borba. Novak je u jednom trenutku revoltiran što nije stigao lopticu pri jednom od nizu izjednačenja 40:40 bacio reket zbog čega je zaradio opomenu, a posle sledećeg poena Raonić je iskoristio gem loptu za 5:4.

Đoković je u sledećem gemu servirao za ostanak u setu, a tada je dozvolio kanadskom teniseru da dođe do set lopte. Međutim, sjajno se odbranio, a Raonić je loptu poslao u aut, a potom bez problema došao do 5:5.

Pošto su i Raonić i Đoković zadržali svoje servise u naredna dva gema, došlo je do taj-brejka. Novak je odlično krenuo, poveo sa 3:0, da bi usledio preokret, pošto je Kanađanin vezao šest poena, a sam ga je prekinuo poslavši loptu u aut posle lošeg Đokovićevog servisa. Novak je odbranio još jednu set loptu, ali treću već nije mogao i Raonić je poveo sa 1:0.

Nastavio je Đoković da se muči i početkom drugog seta. Igrao je bezvoljno, previše se povukao iza osnovne linije, pa je Raonić imao nekoliko prilika da napravi brejk. Novak je ipak u četvrtom gemu uspeo da napravi prvi brejk na meču, burno je to proslavio, ali je odmah u narednom gemu ispustio veliku prednost - 3:2.

U nastavku seta nije bilo brejk lopti, pa je i o drugom setu odlučivao taj-brejk. Kao i u prvom setu Novak je prvi stigao do mini-brejka, ali kao i u prvom setu odmah nakon toga je pao. Poveo je sa 2-0 na startu, ali je nakon toga dozvolio Raoniću da dobije tri poena u nizu.

Finiš taj-brejka je ipak pripao Đokoviću. Vratio je mini-brejk zaostatka i izjednačio na 3-3, a onda je dobio još dva poena na servis Kanađanina pri vođstvu od 5-4 i izborio je treći set.

Psihološku prednost stečenu krajem drugog Novak je odmah materijalizovao na startu trećeg seta. Napravio je brejk već u prvom gemu, a nakon toga je i poveo sa 2:0. Raonić je šansu da se vrati imao u četvrtom gemu, izborio se za brejk loptu, ali je napravio grešku iz bekhenda i Novak je poveo sa 3:1.

U nastavku nije bilo većih problema za Đokovića koji je meč okončao još jednim brejkom za 6:3 i 2-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve