Ana preko Korne do trećeg kola

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira u Rimu, pobedom nad Alize Korne iz Francuske u dva seta.

JTIzvor: B92 Srbija, Italija
Podeli

Ivanovićeva je do drugog trijumfa u trećem međusobnom duelu sa Korne došla sa 7:6 (7:1), 7:6, posle jednog sata i 48 minuta igre.

Ana će u borbi za plasman u četvrtfinale za rivalku imati Mariju Šarapovu, koja je eliminisala Moniku Puig iz Portorika.

U duelu Ivanovićeve i Korne viđeno je dosta uspona i padova. U prvom setu, Korne je bila ta koja je 'jurila' Ivanovićevu, a u drugom setu su se uloge promenile. Ipak, Ivanovićeva je zaigrala dobro kada je bilo najpotrebnije i zasluženo pobedila.

Tok meča:

Ivanovićeva je odlično ušla u meč, odmah je napravila brejk, a potom ga i osigurala sigurnim servis gemom, da bi Korne prekinula njen niz u trećem gemu, a odmah je i vratila brejk.

Niz brejkova nastavile su u naredna tri gema, a Ana je potom u osmom gemu osvojila svoj servis za vođstvo 5:3. Međutim, Francuskinja je zaigrala agresivnije i vezala dva gema za izjednačenje 5:5.

Pošto su obe teniserke bile poprilično sigurne na svojim servisima u naredna dva gema, set je ušao u taj-brejk. Tada je Ana rutinski povela sa 1-0 u setovima, pošto je taj-brejk dobila sa 7:1.

U drugom setu, na samom početku nije bilo ni prilika za brejkove ni na jednoj strani. Sve se promenilo u šestom gemu, kada je Korne iskoristila svoje prilike i povela 4:2. Usledilo je Anino buđenje, siguran servis gem i brejk za izjednačenje, a potom sigurni servisi u naredna dva gema.

Baš tada, Ivanovićeva je preuzela kontrolu i vezala dva gema za trijumf posle jednog sata i 48 minuta igre.

Tenis