Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.05.2014.

22:04

Rim: Novak na terenu oko 13.30

Drugi teniser sveta Novak Đoković u utorak oko 13.30 počinje svoj pohod na treću titulu na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Đoković igra sa Radekom Štepanekom drugi meč po redu na centralnom terenu, a prethodno se od podne sastaju Šanel Skjepers i Sara Erani.

Đoković vodi protiv Štepaneka sa 9-1 u međusobnim duelima, a Čeh je jedini put slavio davne 2006. godine u Roterdamu.

Oba prošlogodišnja meča Novak je lako dobio, a zanimljivo je da su do sada samo jedan meč odigrali na šljaci – baš u Rimu 2008. Štepanek je predao pri vođstvu srpskog tenisera 6:0, 1:0.

“Nadam se da ću biti fizički i mentalno svež. Ne volim da propuštam velike turnire. Nisam bio povređen poslednjih pet godina, ali ova povreda odvojila me je od terena. To što sam propustio Madrid možda će uticati na moj prvi meč sa Štepanekom. Potrebni su mi mečevi na šljaci kako bih dobio na samopouzdanju“, rekao je Đoković.

Štepanek je trenutno 41. teniser na svetu, a 2006. godine bio je i osmi na ATP listi. Ima 35 godina, u karijeri je ukupno osvojio pet titula i zaradio skoro deset miliona dolara. Ove sezone ima skor 8-8, igrao je četvrtfinala u Ostravi i Sidneju.

Na teren u utorak izlazi i Jelena Janković, ali u konkurenciji parova – zajedno sa Alisom Klejbanovom imaće za rivalke Svetlanu Kuznjecovu i Samantu Stosur.

Trećeg dana turnira igraće i Stanislas Vavrinka sa Pereom Ribom, David Ferer sastaje se sa Kukuškinom, Na Li sa Kejsi Delakvom...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve