Nova vest
Tenis

Subota, 19.04.2014.

19:31

Vraneš: Prekid nam odgovara

Selektor srpskih teniserki Dejan Vraneš rekao je da je prekid meča sa Rumunijom Svetske grupe B Fed kupa zbog kiše dobrodošao njegovoj ekipi.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Fed kup reprezentacije Srbije izgubila je prvi meč u Bukureštu, pošto je Ana Ivanović poražena od Sorane Kristee sa 2:1 (3:6, 6:1, 6:2).

"Kiša nam je dobrodošla, pošto je teren vlažan, loptice su teške, što nikako nije odgovaralo Bojani (Jovanovski), jer (Simona) Halep sa osnovne linije igra veoma dobro", rekao je Vraneš.

Uprkos startnom porazu, selektor smatrada je Ivanovićeva odigrala dobar meč.

"Dobila je prvi set, a u drugom je došlo do malog pada, ali je u isto vreme Kirstea dobro igrala. Ana je uspela da se vrati početkom trećeg i da povede 2:0, međutim, tu je Rumunka odigrala sjajno i zasluženo dobila treći set", ocenio je Vraneš.

Drugi meč duela između Rumunije i Srbije prekinut je u prvom setu pri vođstvu Simone Halep od 3:1 protiv Bojane Jovanovski zbog kiše.

"Možda je kiša opravdanje što nije 3:2 za Jovanovski, ali zaista mislim da je ona igrala dobro. To nam daje optimizam da možemo do pobede, meč je i dalje otvoren, Bojana je pokazala snagu", rekao je Vraneš.

Nastavak meč između Halep i Jovanovski će uslediti sutra od 10.00, a po završetku tog na programu su uzvratni mečevi u singlu.

"Lepa je vremenska prognoza za sutra. Podloga će biti brža, što Bojani pogoduje. Takođe, Ana je u prednosti u odnosu na Halep, jer nju prvo očekuje duel sa Jovanovski, pa se možda neće dobro spremiti za drugi meč. To je naša šansa", kazao je Vraneš.

On je dodao da će ekipa iskoristiti slobodno vreme na analizu današnjeg dana, kao i da će Srpkinje poslednjeg dana plej-ofa protiv Rumunije dati sve od sebe.

"Teško je bilo šta prognozirati. Rumunija jeste blagi favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo, čak možda i posle singl mečeva da trijumfujemo, a ako ne to, onda najmanje da dodjemo do 2:2", zaključio je Vraneš.

Ukoliko rezultat posle četiri susreta bude 2:2 igraće se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve