Nova vest
Tenis

Sreda, 25.12.2013.

08:31

RF čeka novo dete i uspešniju 2014.

Rodžer Federer izjavio je da je pre osvajanja prve Gren slem titule, na Vimbldonu 2003. godine, morao da poboljša fizičku i mentalnu snagu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Bio sam kao nebrušeni dijamant, tako su me mnogi videli. Došao sam u doba kada je Hjuit bio neverovatno uspešan, a istovremeno i mlad. Baš kao i Rodik, Safin i Ferero, bili su malo ispred mene. Nisam baš bio frustriran, ali nisam razumeo zašto mi se to dešava. Onda sam rešio da se dodatno potrudim”, rekao je Federer.

“Svakodnevno sam poboljšavao svoje mentalitet, uvek sam bio profesionalac, sve sam više shvatao koliko je fizička sprema važna. Nisam ranije znao zašto dižem tegove, kako će mi to pomoći u meču. Tako da su fizička i mentalna snaga poslednje što se uklopilo u moj igru. Naročio mentalna, to mi je bilo najteže, prilično sam iznenađen koliko sam konstantno uspeo da igram dobro”, dodao je Švajcarac.

Rodžer kaže da u 2013. nije igrao dovoljno agresivno i da to planira da ispravi.

“Imam samopouzdanja, ne samo pred turnire u Brizbejnu i Melburnu, nego i za celu sezonu”, rekao je Federer.

Takođe, Švajcarac je na Tviteru objavio da sa suprugom Mirkom čeka novo dete, nakon bliznakinja koje je dobio 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve