Nova vest
Tenis

Subota, 05.10.2013.

09:05

JJ posle preokreta u finalu!

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Pekingu, pobedom nad Čehinjom Petrom Kvitovom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jankovićeva je do trijumfa došla sa 6:7 (7:9), 6:1, 6:1, posle dva sata i dva minuta igre.

Jelena će se u nedelju u finalu za titulu boriti sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams, koja je pobedila Agnješku Radvanjsku iz Poljske sa 6:2, 6:2.

Jankovićeva je protiv Kvitove pružila odličnu igru, a Čehinja je uspela da joj parira samo u prvom setu. Tada su i vodile najveću bitku, a Kvitova je u taj-brejku imala više sreće i povela je sa 1:0. U nastavku je na terenu postojala samo jedna igračica, i to Jankovićeva, koja je češkoj teniserki do kraja meča prepustila samo dva gema i zasluženo je na kraju došla do sjajne pobede.

Tok meča:

Obe teniserke su pomalo nerzvozno ušle u meč i nisu toliko bile sigurne na svojim servisima. Na startu ipak nije bilo brejk prilika, obe su osvojile svoje servis gemove za 1:1, a potom je Kvitova to promenila. Posle novog osvojenog servis gema brzo je došla do tri brejk prilike i oduzela Jankovićevoj servis, ali je Jelena uspela odmah da joj uzvrati.

Prve dve brejk lopte Čehinja je odbranila, ali treću nije, da bi Jelena odmah potom došla do izjednačenja 3:3. Jankovićeva tu nije stala, odmah je došla do novog brejka i povela prvi put na meču, a vrlo brzo stigla i do 5:3. Kvitova se tada probudila, a srpska teniserka je grešila i dozvolila joj je da se vrati u set, a novim brejkom izjednači na 5:5.

Međutim, kada je bilo najpotrebnije, Jelena je zaigrala agresivnije što je rezultiralo brejkom za vođstvo 6:5 i priliku da u sledećem gemu servira za set. Iako je imala set loptu, Jankovićeva je nije iskoristila, Kvitova je bila veoma agresivna i zasluženo je izjednačila i uvela set u taj-brejk. Veliku borbu nastavile su i tada, ali je češka teniserka bila ta koja je diktirala tempo. Jelena je uspela da spase prve dve set lopte, ali treću nije i Kvitova je povela sa 1:0 u setovima sa 9:7 u taj-brejku.

Jelena je furiozno ušla u drugi set, brzo je osvojila servis gem na startu, a odmah potom došla i do brejka za 2:0. Ni tu nije stala, niz je nastavila do 4:0 zahvaljujući odličnoj igri za koju Kvitova nije imala rešenja. Konačno joj je proradio servis, a i kada se branila pogađala je liniju i zasluženo imala ubedljivu prednost u drugom setu.

Čehinja je u šestom gemu servirala za ostanak u drugom setu i tek tada je uspela da prekine niz Jankovićeve. Srpska teniserka je već u sledećem gemu došla do izjednačenja u setovima i to za samo 22 minuta.

Jankovićeva je nastavila sa odličnom igrom u trećem setu. Kvitova je osvojila prvi gem u odlučujućem setu, a Jelena potom nije dala Čehinji ni priliku da joj uzvrati. Osvojila je narednih šest gemova i zasluženo slavila posle nešto više od dva sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve