Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.01.2013.

08:01

Mari se mučio, ali osvojio Brizbejn

Treći teniser sveta Endi Mari pobednik je turnira u Brizbejnu, pošto je u finalu savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-0, po setovima 7:6 (7-0), 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Škot je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine, kada je u finalu dobio Dolgopolova.

To je ukupno 25. trofej u karijeri za Škota, a Dimitrova je dobio drugi put u isto toliko međusobnih okršaja, posle pobede u Bangkoku 2011. godine.

Dimitrov, od kojeg se se već duže vreme očekuje da ’eksplodira’ i opravda talenat, propustio je veliku šansu u prvom setu. Već na startu Bugarin je napravio brejk i čuvao je tu prednost sve do vođstva 5:3, ali je tada izgubio servis.

Pri vođstvu 6:5 Dimitrov je imao i set loptu na Marijev servis, ali se Škot izvukao i potom je protutnjao kroz taj brejk bez izgubljenog poena.

I u drugom setu Bugarin je prvi napravio brejk i poveo je sa 4:3, ali onda je usledio neobjašnjiv pad – Mari je osvojio tri naredna gema, uz dva brejka, i došao je do trofeja za 92 minuta igre.

„Ovu pobedu posvećujem jednom od svojih najboljih prijatelja. On je kod kuće i gleda, prebrodićeš ti to“, rekao je Mari na dodeli trofeja suzdržavajuću suze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve