Nova vest
Tenis

Petak, 28.12.2012.

16:16

Nadal propušta i Australijan open

Rafael Nadal neće igrati na turnirima u Dohi i Melburnu zbog stomačnog virusa, saopštio je Toni Nadal.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rafa je van terena još od leta zbog povrede, a njegov povratak odlagan je nekoliko puta.

"Veoma sam tužan što moram da vam saopštim da neću igrati Australijan openu. Koleno mi se polako vraća u staru 'formu', ali me sada stomačni virus sprečava da se ozbiljnije pripremnim za izazov kakav je Gren Slem", rekao je Nadal.

Posle otkazivanja nastupa na egzibiciji u Abu Dabiju, očekivalo se da će se Španac na teren vratiti u Dohi, ali je sada izvesno da će ga u tome sprečiti bolest. Zbog toga je njegov tim odlučio da odustane i od Melburna.

"Nije realno da se na teren posle duge pauze vratite na turniru koji se igra na tri dobijena seta", rekao je Toni Nadal u petak.

"Upravo zbog virusa nisam uspeo da odigram nijedan meč, shodno tome smatram da ne bi bilo fer, ni prema meni, a ni prema mojim prijateljima iz Australije da dođem nespreman na turnir. Telo mora da vam bude u besprekornom stanju, ako mislite da budete kompetentni na jednom tako velikom turniru", dodao je Rafa.

11-ostruki osvajač Gren slem turnira je prošle godine poražen u epskom finalu u našeg Novaka Đokovića, koje je trajalo neverovatnih pet sati i 33 minuta - najdužem singl finalu u istoriji tenisa.

Beskompromisni Španac je dodao da mu je ova odluka jako teško pala i da mu je turnir u Melburnu jedan od omiljenih.

"Ovo je bila jako teška odluka i iskreno sam razočaran što neću igrati. Volim da igram pred punom Rod Lejver Arenom, ona izvlači najbolje iz mene. Nije mi lako što ću morati da čekam celu godinu da bih igrao u Australiji, ali i to je sport. Sada mi ostaje da se što bolje spremim i vratim na tur", zaključio je Nadal.

Dobra vest je da novo odlaganje nije posledica pogoršanja povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve