Nova vest
Tenis

Petak, 28.12.2012.

13:59

Poraz Janka, Almagro na Novaka

Španski teniser Nikolas Almagro savladaio je Janka Tipsarevića u drugom polufinalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:2).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi set je pripao našem teniseru, koji je rutinskom igrom stigao do rezultata 6:2.

Činilo se da će ljubitelji tenisa gledati srpsko finale, međutim pad u igri doneo je očekivano srpsko - špansko finale, ali u finalu neće biti Nadal, već njegov sunarodnik Almagro. U drugom i trećem setu viđena je mnogo bolja igra Španca, koje je dobio rezultatom 7:6, 6:2.

Tipsarević je posle sjajne igre u prvom setu potpuno pao u igri i dozvolio Špancu da se vrati u igri, što je on iskoristio. U prvom polufinalu, prvi reket sveta Novak Đoković bez većih problema slavio je protiv Davida Ferera, takođe iz Španije, sa 6:0, 6:3.

Tekstualni prenos meča možete da pratite na našem sajtu.

Janko je odlično ušao u meč i na samom startu došao do brejka. Iako je Almagro pokušao da mu uzvrati istom merom, nije uspeo, da bi potom smanjio na 2:1.

Do kraja prvog seta Janko Tipsarević je uspeo da odradi rutinski posao i na kraju slavio sa 6:2 u gemovima, i tako osvojio prvi set u mečevima sa Špancem.

Srbin je drugi set započeo nešto slabijim tempom, ali drži korak sa Almagrom, pošto je posle četiri gema rezultat 2:2.

U drugom delu drugog seta prikazana je slična igra kao iz prvog dela, igra se po sistemu 'gem za gem', a trenutni rezultat je 4:3 za Almagra.

Španski teniser se nalazio na korak od osvajanja drugog seta, pošto je vodio sa 5:4 u gemovima, međutim, Janko u svom stilu odigrao gem na svoj servis, i ponovo je nerešeno - 5:5.

Velika borba u 11. gemu završila se u korist Almagra, koji se sada ponovo nalazi na korak od osvajanja seta.

Mučio se srpski teniser da drugi set odvede u taj brejk, međutim, na kraju je uspeo, i trenutni rezultat je 5:1 za Almagra.

Tipsarević loše počinje borbu u taj brejku, nekako je uspeo da smanji prednost Španca, i sada je rezultat 6:3.

Španac je uspeva da osvoji drugi set, posle mnogo bolje igre u odnosu na prvi deo igre, kada je na terenu dominirao srpski teniser, i meč ulazi u treći, odlučujući set.

Španski teniser koristi veliki pad u igri devetog reketa sveta, i u prvom gemu trećeg seta uzeo brejk, a trenutno vodi sa 2:0.

Uloge su se sada promenile, i sada Almagro rutinski korača ka finalu turnira u Abu Dabiju, pošto je rezultat posle četiri gema trećeg seta 4:1. Podsetimo, Nikolas Almagro je na turnir pozvan kao zamena za Rafu Nadala, koji zbog stomačnog virusa nije došao u Abu Dabi.

Posle samo 20 minuta igre u trećem setu Španac dolazi na korak od dobijanja meča, pošto je došao do rezultata 5:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve