Nova vest
Tenis

Utorak, 18.09.2012.

13:10

Novak posetio vrtić "Ispod lipa"

Ambasador UNICEF-a i najbolji srpski teniser Novak Đoković posetio je vrtić "Ispod lipa" u Lešnici kod Loznice.

Izvor:

Autor:

Default images

Novak je prilikom posete rekao da je svoj deci u Srbiji potrebno obezbediti mogućnost i uslove u kojima će učiti da se suočavaju sa izazovima i rizicima tokom života.

"Danas (utorak) sam se opet uverio koliko je ovaj vrtić jedinstveno i posebno mesto za decu, gde mogu da se druže i kroz igru razvijaju svoju kreativnost i talente", rekao je Đoković.

Direktorka UNICEF u Srbiji Judita Rajhenberg ocenila je da je neprihvatljivo da više od polovine dece u zemlji nije uključeno u rane predškolske programe.

"Deci iz najugroženijih grupa je najpotrebnija podrška i neprihvatljivo je da u rane predškolske programe nije uključeno čak više od polovine dece u zemlji. Postoje svi dokazi da je ulaganje u rani razvoj najisplativija od svih investicija. Talenti se razvijaju od malena i zato treba požuriti. Detinjstvo je sada i ne može da se odloži, nema reprize", rekla je ona.

Đoković se tokom posete Lešnici igrao sa mališanima, a od dece je na poklon dobio sliku vrtića koju su sami naslikali.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve