Nova vest
Tenis

Subota, 26.05.2012.

16:45

Srbija osvojila Svetski kup!

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je Svetski kup u Diseldorfu pošto je povela sa nedostižnih 2-0 protiv Češke u finalu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Odlučujući poen našoj selekciji, kao i u Dejvis kupu pre dve godine, obezbedio je Viktor Troicki pobedivši Radeka Štepaneka sa 2:6, 6:4, 6:3.

Prethodno je vođstvo Srbiji doneo Janko Tipsarević koji je posle odličnog izdanja pobedio Tomaša Berdiha sa 7:5, 7:6. Ovo je druga titula Srbije na Svetskom kupu, nakon trijumfa 2009. godine.

Troicki je u Diseldorfu pokazao da se polako vraća u staru formu pošto je vezao četiri pobede u singlu. Još bolja izdanja prikazao je Janko Tipsarević koji je takođe ostvario sve tirjumfe.

Viktor je duel protiv Štepaneka počeo veoma loše. Iako je napravio jedan brejk u prvom setu, čak tri puta je izgubio svoj servis i Čeh je taj deo igre dobio sa ubedljivih 6:2.

Međutim, Troicki je u nastavku zaigrao znatno bolje. Veliku razliku napravio je prvi servis, koji je srpski teniser u prvom setu ubacivao u svega 40% slučajeva. Odlučujući brejk u tom delu viđen je već na startu, iako je u nastavku seta bilo mnogo prilika da se promeni rezultat.

U osmom gemu Viktor je spasao tri vezane i još jednu brejk šansu, u devetom je srpski teniser propustio dve set lopte, a u narednom je ponovo Štepanek propustio šansu za izjednačenje.

U trećem setu odluka je pala u petom gemu kada je Troicki oduzeo servis rivalu, a drugim brejkom u setu je okončao meč i usledilo je veliko slavlje na terenu uz pesmu "Marš na drinu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve