Nova vest
Tenis

Petak, 25.05.2012.

10:28

Đoković u borbi protiv AIDS

Borbi protiv protiv AIDS, neizlečive smrtonosne bolesti imunog sistema od koje boluje više od 30 miliona ljudi širom sveta, pridružio se i Novak Đoković.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvi reket sveta u četvrtak je bio deo humanitarne večeri „Amfar“, ugledne i brojne organizacije koja je do sada prikupila više od 325 miliona dolara u cilju pronalaska leka protiv HIV virusa i drugih oboljenja.

Običaj je da svako od poznatih ličnosti koje učestvuju na toj aukciji donira nešto po svom izboru, što se potom stavlja na licitaciju. Onaj ko izdvoji najviše sredstava dobija priliku i da se upozna sa tom zvezdom i druži se sa njom.

Modni kreator Karl Lagerfeld, na primer, ponudio je ulogu u holivudskom filmu onom ko plati najviše. Čelnici kompanija Šanel, Luj Viton, Dior i drugih, pokloniće svoje odevne predmete za modnu reviju, koji će se potom prodavati, dok je Madona dala karte za bekstejdž na njenom predstojećem koncertu.

Đoković je, međutim, odlučio da na toj aukcijskoj večeri u Kanu pokloni jedan sat svog vremena, što je običaj i tradicija među teniserima koji su deo manifestacije, a što donosi izuzetne rezultate. Po potvrđuje podatak da je princ Albert od Monaka u 2011. ponudio na aukciji sat partije tenisa, što je plaćeno čak milion dolara. Ranijih godina isto su donirali i Boris Beker, Monika Seleš i Rodžer Federer.

Upravo su se Nole i američka pop diva Madona obratili gostima preko video-bima, jer nisu bili u prilici da lično prisustvuju događaju. Đokovića očekuje početak Rolan Garosa u Parizu, gde je maksimalno fokusiran na treninge i obaveze na terenu kako bi ostvario što bolji rezultat u naredne dve nedelje.

Na večeri je bilo 1.000 zvanica iz celog sveta, među kojima i uticajne ličnosti iz raznih oblasti javnog života. Neke od njih su Šeron Stoun, koja je ujedno i globalni direktor odeljenja za prikupljanje sredstava u „Amfaru“, Ričard Gir, Robert de Niro, princ Albert od Monaka, Hajdi Klum, Bar Rafaeli, Sindi Kraford i mnogi drugi.

„Amfar“ je tokom jedne večeri uspevao da prikupi od 10 do 15 miliona dolara, a rukovodioci te organizacije nadaju se da će to biti slučaj i ovog puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve