Nova vest
Tenis

Utorak, 10.01.2012.

18:51

Izbačen sa terena zbog klađenja

Organizatori teniskog turnira na Novom Zelandu izbacili su jednog posmatrača sa tribina jer su posumnjali da se ilegalno kladio.

Izvor: B92, Tennis.com

Autor:B92, Tennis.com

Default images

Novozelanđanin je navodno koristio spravicu i kladio se na određene poene, koristivši tako prednost uživog praćenja dok ostali kladioničari na tv snimku posle nekoliko sekundi vide isti poen.

To nije jedini sličan slučaj, poštio je na prošlonedeljnom ženskom turniru na istom terenu jedan Španac zamoljen da napusti stadion.

Prema izveštajima sa Novog Zelanda više od dve hiljade dolara potrošeno je na kupovinu karata za ovaj turnir u Londonu, što je neuobičajeno velika suma.

Supervizor ATP tura Tom Barns rekao je da je ovaj tip ilegalnog klađenja uobičajen problem sa kojim se susreće i da su zvaničnici na turniru već istrenirani da uoče takve slučajeve.

„Oni koriste laptop ili mobilni telefon i veoma su vešti. Na nekim kladioničarskim sajtovima u Evropi možete na primer da se kladite ko će prvi servirati ili da li će neki igrač napraviti servis grešku. Tako neko ko sedi sa mobilnim telefonom može da prenese informaciju nekome u Evropi. A, osoba koja uplaćuje opkladu imaće informaciju pre ostalih kladioničara, a to je varanje“, rekao je Barns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve