Nova vest
Tenis

Utorak, 10.01.2012.

10:20

Viktor preokrenuo i pobedio Hjuita

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u Sidneju pobedom nad domaćim teniserom Lejtonom Hjuitom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U njihovom prvom međusobnom duelu, Troicki je slavio sa 4:6, 6:3, 6:2, posle dva sata i četiri minuta igre.

Troicki će u drugom kolu igrati protiv Rusa Aleksa Bogomolova juniora, koji je pobedio Robina Hasea iz Holandije sa 6:4, 1:6, 6:4.

Troicki i Hjuit su od početka susreta vodili veliku borbu, srpski teniser vodio je čak sa 4:1, ali je potom Australijancu dozvolio da osvoji narednih pet gemova i povede. Iako je Hjuit bolje započeo drugi set, srpski teniser se probudio i vratio brejk Australijancu, a potom uz još jedan oduzet servis došao do izjednačenja u setovima.

U trećem setu Troicki je prikazao najbolju igru u meču, Hjuitu nije dozvolio nijednu šansu za brejk, dok je iskoristio dve od pet, koliko ih je imao. Srpski teniser je poveo sa 4:1, a iako je Australijanac u sedmom gemu spasao prvu meč loptu koju je Troicki imao, na kraju nije mogao da spreči njegov zasluženi trijumf.

Zahvaljujući pobedi nad Hjuitom, Troicki je ostao jedini srpski predstavnik u Sidneju, pošto su sve naše teniserke već završile takmičenje. Jelena Janković u utorak je poražena od Beloruskinje Viktorije Azarenke, Ana Ivanović je eliminisana još u prvom kolu, dok se Bojana Jovanovski nije ni plasirala u glavni žreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve