Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 09.01.2012.

14:04

Sidnej: Sigurna Li, poraz Stosurove

Prošlogodišnja šampionka Rolan Garosa Na Li bez problema se plasirala u drugo kolo turnira u Sidneju, a isti slučaj bio je i sa Nemicom Andreom Petković.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na Li je sa 6:0, 6:3, slavila protiv Ekaterine Makarove, dok je Petkovićeva pobedila još jednu Ruskinju, Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:2, 6:3.

Najveće iznenađenje priredila je Italijanka Frančeska Skjavone, koja je eliminisala domaću teniserku i petog nosioca Samantu Stosur sa 6:2, 6:4.

Malo vremena na terenu provela je i srpska teniserka Jelena Janković, kojoj je Nemica Julija Gerges predala meč u drugom setu, kada je naša igračica vodila sa 6:1, 3:1.

Sigurne pobede ostvarile su i Poljakinja Agnješka Radvanska, koja je pobedila svoju mlađu sestru Ursulu sa 6:1, 6:1, kao i Viktorija Azarenka iz Belorusije, trijumfom sa 6:2, 6:1, nad Švajcarkinjom Stefani Fegele, koja je u kvalifikacijama bila bolja od naše Bojane Jovanovski.

Francuskinja Marion Bartoli eliminisala je Polonu Hercog iz Slovenije sa 6:3, 6:3, dok je u ruskom okršaju Svetlana Kuznjecova bila ubedljiva protiv Vere Zvonarjove sa 6:1, 6:2. U preostalim mečevima odigranim u ponedeljak plasman dalje izborile su i Južnoafrikanka Šanel Šipers, Danijela Hantuhova iz Slovačke i Rumunka Aleksandra Dulgeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve