Nova vest
Tenis

Utorak, 01.11.2011.

18:30

Đoković prošao izuzetno težak test

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedio je Belgijanca Gzavijea Malisa sa 6:2, 4:6, 7:5 u prvom kolu turnira u Bazelu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz okršaja Tobijasa Kamkea i Lukaša Kubota.

U prvom takmičarskom meču od sredine septembra Novak nije blistao, videlo se da je pauza ostavila traga, ali ipak je uspeo da ostvari trijumf za dva časa i 12 minuta igre.

Prvi gem Đoković je dobio lako, a zatim je već u narednom gemu napravio brejk iskoristivši drugu brejk priliku. Novak je igrao solidno, ali mu je i Malis dosta pomogao neiznuđenim greškama.

Kako je vreme odmicalo, Đoković je igrao sve bolje i bio je opasan u svakom gemu na servis rivala.

Jedinih problema na svoj servis imao je pri vođstvu 4:2, kada je od 0:30 osvojio četiri uzastopna poena. Zatim je Novak napravio još jedan brejk i osvojio set iskoristivši četvrtu set loptu.

U drugom setu Malis je podigao nivo igre, lako je dobijao gemove na svoj servis, a Novakov procenat prvog servisa naglo je opao i Belgijanac je u petom gemu imao dve vezane šanse za brejk.

Međutim, Novak je tada odservirao as, zatim je lepo izgrađenim poenom i ’vinerom’ iz forhenda anulirao i drugu brejk priliku, da bi potom osvojio još dva poena i poveo sa 3:2.

Ipak, Malis nije posustajao, u devetom gemu je došao do brejka i zatim bez problema izjednačio u setovima (6:4). U celom drugom setu Belgijanac je izgubio samo tri poena u svojim servis gemovima.

Belgijanac je odigrao fantastično drugi set i nije mogao još dugo da održi tako visok nivo igre. Mali pad početkom trećeg seta Novak je iskoristio da napravi brejk i povede sa 3:0 bez većih problema.

Taman kada se činilo da će Đoković rutinski privesti meč kraju, prvi nosilac odigrao je vrlo traljav deveti gem i protivnik se vratio u život. Novak se lošije kretao i Malis je stvorio tri uzastopne šanse za brejk, koje je Đoković neutralisao najviše zahvaljujući dobrim servisima.

I četvrtu je spasao jer je Malis promašio lak smeč, ali na petoj je Novak napravio duplu grešku i poklonio je gem suparniku (5:4).

U desetom gemu Đoković je došao do meč lopte, ali je Malis sjajno odservirao i zatim osvojio još dva poena u nizu. Međutim, Belgijanac nije izdržao do taj brejka – u 12. gemu odigrao je očajno i sa četiri uzastopne greške izgubio je meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve