Nova vest
Tenis

Utorak, 01.11.2011.

16:41

Povreda Fiša, ispao Berdih

Mardi Fiš završio je učešće na turniru u Bazelu već u prvom kolu, pošto je zbog povrede tetive morao da preda meč Džejmsu Blejku posle samo jednog gema.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fišovo povlačenje pomaže Janku Tipsareviću u borbi za završni turnir u Londonu. Fiš je trenutno osmi u trci za plasman na Masters sa 2875 bodova, a srpski teniser je deseti sa 2305 bodova i ima šansu da ga prestigne dobrim rezultatima u Bazelu i sledeće sedmice u Parizu. Deveti je Almagro sa 2370 bodova. Takmičenje su završili i Mihail Južni i Tomaš Berdih.

Blejk će u drugoj rundi igrati sa Mihailom Kukuškinom, koji je dobio Donalda Janga u dva seta.

Drugog dana viđeno je veliko iznenađenje – 327. teniser planete, 29-godišnji Mihael Lamer pobedio je 37. igrača sveta Mihaila Južnog sa 6:4, 6:3. Švajcarac, koji je u glavni žreb došao iz kvalifikacija, u drugom kolu sastaće se sa Markosom Bagdatisom, koji je u ponedeljak eliminisao Viktor Troickog.

Iznenađenje, samo nešto manje, priredio je i Kei Nišikori pobedivši Tomaša Berdiha sa 3:6, 6:3, 6:2. Japanace će u drugom kolu igrati sa Andreasom Sepijem, koji je pobedio Žila Milera sa 7:6, 6:7, 6:2.

Naredni rivali Rodžeru Federeru biće Jarko Nieminen, koji je u tri seta dobio Tomaža Belučija. Vavrinka je savladao Dodiga, a Ivan Ljubičić bio je bolji od Ljodre i hrvatski teniser potencijalni je suparnik Tipsareviću u drugom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve