Otvorena Teniska akademija „Novak“

Teniska akademija Novak otvorena je u Beogradu s ciljem da na jednom mestu obezbedi vrhunske uslove za trening i život igrača.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

„Uloga akademija koja nosi ime najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Đokovića jeste u stručnom upotpunjavanju treninga teniskih profesionalaca, ali i talentovane dece“, rekao je koordinator Teniske akademije Novak Goran Bubanj.

Bubanj je naglasio da će se u prvoj fazi rada ove Akademije igrači testirati, a da se na proleće očekuje veliki broj profesionalnih tenisera.

Akademija će u početku raditi sa teniserima mlađeg uzrasta, a na proleće očekujemo dolazak igrača koji bi se spremali za fjučerse i druge profesionalne turnire“, rekao je Bubanj.

Bubanj je naglasio da je cena na mesečnom nivou oko 1.300 evra, dok je godišnji paket 12.000 evra. Na konstataciju novinara da je taj iznos za naše uslove previsok, Bubanj je odgovorio da je cena u odnosu na region niža za 30 do 50 odsto.

U ovu cenu su uračunata dva treninga dnevno, smeštaj u hotelu „Zira“, kao i ishrana u restoranu“, rekao je Bubanj i dodao da postoji mogućnost da se u Akdemiji pripremaju i talentovana deca, čiji roditelji nisu dovoljno platežno sposobni.

U rad Teniske akademije Novak biće uključeni treneri Ana Jovanović i Darko Mađarovski, kondicioni stručnjak Miloš Sokolović i psiholog Bojan Gligorijević.

Tenis

Povreda Fiša, ispao Berdih

Mardi Fiš završio je učešće na turniru u Bazelu već u prvom kolu, pošto je zbog povrede tetive morao da preda meč Džejmsu Blejku posle samo jednog gema.

Tenis utorak 1.11. 23:35 Komentara: 4