Nova vest
Tenis

Petak, 15.07.2011.

23:01

Klejbanova se bori sa bolešću

Ruska teniserka Alisa Klejbanova boluje od raka i to je saopštila na svoj 22. rođendan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Rođendan mi je i želim da se zahvalim svima na divnim porukama“, rekla je Klejbanova u saopštenju za zvanični sajt VTA tura.

“Dugo nisam ništa napisala, javnost nije bila upoznata sa razlozima mog odsustvovanja sa turnira. Trenutno mi nije lako, nisam imala sreće sa zdravljem jer bolujem od Hodžkinovog limfoma."

"Bila sam na tretmanima u Italiji i to je dobro prošlo, ali treba imati puno strpljenja i moram biti zaista jaka da prođem kroz sve ovo“, napisala je ruska teniserka.

Klejbanova je u karijeri osvojila pet turnira a najveći uspeh na Gren slemovima je ostvarila u Melburnu 2009. i Londonu 2008. kada je stizala do četvrtog kola. Najbolji renking je ostavarila 21. februara ove godine kada je bila 20. na VTA listi, a trenutno je 28.

Moskovljanka je dodala da se nada da će posle medicinskih tretmana vratiti tenisu.

„Dobre vesti su da će posle tretmana koji će trajati još nekoliko meseci, ako se budem dobro osećala, postojati šansa da budem u stanju da ponovo igram tenis. Zaista mi nedostaje igranje tenisa. Nedostaju mi navijači i prijatelji koje imam širom sveta, nedostaje mi udaranje lope... Tenis je moj život već 15 godina“, kaže Klejbanova.

„Ovo je najteži period u mom žiovtu i nadam se da težih neće biti u budućnosti. Sigurna sam da sam da ću ga prevazići – samo je pitanje strpljenja i vremena“, zaključuje Klejbanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve