Nova vest
Tenis

Utorak, 05.07.2011.

18:46

Mari: "Moram da iskopiram Novaka"

Četvrti teniser sveta Endi Mari izjavio je da mu forma Novaka Đokovića u poslednjih 12 meseci daje nadu da može da osvoji Grend slem titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Moraću da pronađem tih nekoliko dodatnih procenata kvaliteta ako želim da pobeđujem najbolje”.

“Znam da je to moguće, samo pogledajte Novaka Đokovića. Sećam se njegovih teških poraza u polufinalu Vimbldona od Berdiha i zatim od Nadala u finalu US opena. Očigledno je da je mnogo napredovao od tada, time moram da se vodim i pokušam da iskopiram”.

Mari je igrao u tri Grend slem finala – dva puta je izgubio od Rodžera Federera i jednom od Novaka Đokovića.

“Imam 24 godine – sada je vreme kada ću biti na vrhuncu kada je reč o snazi i kondiciji, tako da moram da se dogovorim sa svojim timom šta će biti prioriteti u pogledu moje igre i treninga”, napisao je između ostalog Mari u svojoj kolumni na sajtu BBC-ja.

Četvorostruki polufinalista Vimbldona Tim Heman veruje da Mari ima igru da osvoji Vimbldona, ali mora da se poboljša na mentalnom planu.

“Njegovo ponašanje na terenu bilo je fantastično, ali nevolja je izboriti se sa probleima. Kada je promašio forhend u četvrtom gemu drugog seta meča sa Nadalom, preterano je reagovao jer je izgubio sedam gemova u nizu. Bio je smeten i nije se držao taktike i svog stila igre”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve