Nova vest
Tenis

Utorak, 05.07.2011.

14:00

TVB92: “Nesalomivi“ (21h)

Na televiziji B92 od 21 čas možete da pogledate integralnu verziju dokumenatrnog filma „Nesalomivi“ o Novaku Đokoviću, autorke Nine Kolundžije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To je priča o usponu Đokovića do broja 1 i tome kako je sa pet godina obećao, a sa 24 zaista postao najbolji teniser sveta.

Na prvi trening u teniski kamp na Kopaoniku došao je sa uredno spakovanom torbom u kojoj je bilo sve što je potrebno jednom teniseru. Nekoliko udaraca bilo je dovoljno Jeleni Genčić da shvati da je reč budućem šampionu. Nije pogrešila u proceni Monike Seleš, nije ni sada.

Od titule na Evropskom prvenstvu za dečake do 14 godine do prve ATP titule u Amersfortu, od trofeja na Mastersima u Majamiju, Indijan Velsu, Parizu do Gren slem titula u Melburnu. „Nesalomivi“ je priča o 24-godišnjem dečku koji je u dva dana ispunio svoj cilj i san – postao je prvi teniser sveta i osvojio je najprestižniji teniski turnir na svetu, Vimbldon.

Tekst „Novak Đoković – kako je san postao stvarnost?“ pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve