Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.07.2011.

21:20

Nadal: Samo Novak može da me pobedi

Rafael Nadal rekao je na konferenciji nakon finalnog duela na Vimbldonu da samo Novak Đoković može da ga pobedi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je prekinuo niz Nadala od 20 pobeda na travnatoj podlozi Vimbldona pobedivši ga sa 3:1 u setovima.

Zanimljivo je da je Srbin postao uz Federera tek drugi teniser koji je Nadala uspeo da pobedi na sve tri vrste podloge. Novak je ipak u prednosti u odnosu na Švajcarca jer mu je to pošlo za rukom u jednoj godini.

“Ove godine sam samo od njega izgubio. Kada sam bio potpuno zdarv, samo sam od njega izgubio. Ostale mečeve ne računam jer su igrani pod drugačijim okolnostima. Kada sam bio 100% spreman izgubio sam od njega pet puta, ali mi veoma dobro ide, samo ne protiv njega. To je nešto što ću morati da promenim”, rekao je drugi teniser sveta od ponedeljka.

Nadal je za poraz u finalu okrivio mentalnu snagu u ključnim poenima, pošto je na nekim brejk loptama napravio nekoliko, prema njegovim rečima, nekarakterističnih grešaka.

“Mentalno je za mene bilo veoma opasno na 4-5 u prvom setu kada sam odigrao loš gem. U četvrtom setu na 3-4 sam ponovo odigrao loš gem. Ako želite da pobedite u ovakvim mečevima, morate te poene da igrate dobro. To su poeni koji mogu da promene meč. Imao sam brejk loptu u prvom gemu četvrtog seta, ali nisam odigrao dobro. To je za mene bio važan momenat jer sam treći set dobio sa 6-1. To se dogodilo u Indijan Velsu, to se dogodilo i u Majamiju i sada se dogodilo ovde. Madrid i Rim ne računam jer je tu odigrao mnogo bolje od mene. Kako bi to promenio, moraću da budem manje nervozan u takvim situacijama, da igram agresivnije da imam više samopouzdanja. Ukoliko to ne uradim, objašnjavaću kako sam izgubio i šesti put od Novaka”, rekao je Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve