Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.05.2011.

20:47

Mekinro: "Endi, gledaj Novaka!"

Teniska legenda Džon Mekinro smatra da bi uzor Endiju Mariju za dalji napredak mogao da bude Novak Đoković.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

„Trebalo bi pažljivije da posmatra šta Đoković radi – naročito taktički, njegovu sposobnost da prelazi iz odbrane u napad, kao i volju da se zaigra agresivnije“.

"Mislim da bi takav stil odgovarao i Endiju“, izjavio je Mekinro i dodao da Škot ima potreban kvalitet da osvoji Grend slem turnir i igrački napreduje kao što je to učinio Novak Đoković ove sezone.

„Mari je dovoljno dobar teniser da osvaja GS takmičenja. Mislim da on može još da napreduje, videli smo kako je Đoković ove godine popravio igru za 10-20 procenata. Smatram da je u ovom trenutku prerano reći da Endi neće osvojiti neki od najvećih turnira – ima još 15-20 realnih prilika i mislim da bi trebalo da uzme neki“.

Potom se Mekinro osvrnuo na očajan period Marijeve igre posle poraza u finalu Australijan opena.

„Ne mogu da uđem u glavu, mislim da je kriza u kojoj je bio trajala duže nego što je trebalo, pogotovo jer je imao dobar skor sa Đokovićem pre tog finala, a potpuno je nadigran. Imao je problema sa motivacijom, što se jasno videlo po njegovoj igri, ali sada je vratio raspoloženje, što je vrlo bitno jer bi u suprotnom i suviše zaostao“.

Mari je bio na korak do pobede nad Novakom u polufinalu turnira u Rimu, servirao je za meč, ali je ipak izgubio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve