Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.04.2011.

23:46

Novak i Janko na putu za polufinale

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 20 časova igra meč četvrtfinala Srbija opena sa Blažom Kavčičem iz Slovenije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Njih dvojica do sada se nisu sastajali, a Novak je na konferenciji za medije posle meča prvog kola otkrio da su igrali jednom u konkurenciji do 14 godina.

Od 14 sati Granoljers igra sa Volandrijem, a posle tog meča (ne pre 16h) Janko Tipsarević za rivala će imati Somdeva Devarmana iz Indije. Program na Centralnom terenu u podne otvaraju Felisijano Lopes i Albert Montanjes.

Novak Đoković iza sebe ima 25 uzastopnih trijumfa od početka sezone, a Kavčič ove sezone nije dobio dva meča u nizu u glavnom žrebu nekog ATP turnira.

Blaž Kavčič ima 24 godine, visok je 188cm, a u karijeri je osvojio pet ’čelendžera’ i dva ’fjučersa’. Trenutno je 85. na rang listi, a najbolji plasman imao je krajem februara, kada je bio 81. na svetu.

Od turnira je u karijeri zaradio oko 350 hiljada dolara, a na Grend slem takmičenjima nikada nije prošao dalje od druge runde.

Osim što je nesumnjivo bolji teniser i što je u neverovatnoj formi, Đoković će biti posebno inspirisan jer igra pred svojom publikom u Beogradu. U prvom kolu sa Ungurom Novak je igrao zadovoljavajuće s obzirom da mu je to bio prvi meč na šljaci posle dugo vremena, pa se očekuje da svakim novim duelom Novak podiže nivo igre.

Somdev Devarman, naredni Jankov suparnik, ima 26 godina, ali je profesionalac postao tek 2008. godine jer je prethodno želeo da završi fakultet. Trenutno je 71. teniser na ATP listi, što mu je i najbolji plasman u karijeri.

Od turnira je do sada imao prihod nešto više od pola miliona dolara, još nema trofej na najvišem nivou, ali je bio vicešampion u Ćenaju 2009. i u Johanezburgu ove godine.

Do sada su igrali tri puta, a oba duela prošle godine dobio je Tipsarević – u Čenaju je bilo 6:2, 6:1, a u Los Anđelesu 7:6, 6:2. Međutim, Indijac je bio bolji u jedinom okršaju ove sezone – u Dejvis kupu rezultat je glasio 7:5, 7:5, 7:6.

Centralni teren (početak u 12h):
Felisijano Lopes – Albert Montanjes
ne pre 14h:
Marsel Granoljers – Filipo Volandri
ne pre 16h:
Somdev Devarman – Janko Tipsarević
ne pre 20h:
Novak Đoković – Blaž Kavčič

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve