Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.04.2011.

17:22

Đoković: "Psihički sam stabilniji"

Novak Đoković rekao je da ove sezone igra bolje nego ikada jer je psihički mnogo spremniji u duelima sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Sazreo sam kao igrač i kao osoba. Prethodnih pet godina sam igrao tenis na visokom nivou i prošao sam svašta, a imao sam i dosta oscilacija".

"Ranije nisam uspevao psihički da izdržim protiv Nadala i Federera. Sada imam psihološku stabilnost i odličan tim iza sebe", izjavio je Đoković na konferenciji za novinare u Beogradu.

On će, posle tronedeljne pauze, igrati na Otvorenom prvenstvu Srbije u sportskom centru Milan Gale Muškatirović. Đoković je na tajturnir došao sa nizom od 24 pobede.

"Ne razmišljam o rekordu, to nije prioritet, iako sam srećan zbog niza. Moja ambicija je da ove sezone osvojim još jedan Grend slem turnir i da budem kandidat za prvo mesto na rang listi".

Đoković je rekao da će pokušati da prekine dominaciju Španca Nadala na terenima na šljaci.

"Gledao sam neke mečeve uživo u Monaku i jasno je da je Nadal i dalje superioram na toj podlozi. Ipak, sada imam više vere u sebe kada igram protiv njega. Mogu da pobedim bilo koga".

Novak kaže da je jedan od uzroka odličnih igara ove sezone to što je uspeo da otkloni problem sa alergijama.

"U prošlosti je bio problem gluten koga ima u hlebu ili picama. On je izazivao alergijske reakcije, a sada toga više nema. Regulisao sam ishranu, malo sam smršao, ali sam popravio kretanje na terenu".

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ranije je uručio srpskim teniserima i teniserkama diplomatske pasoše.

"To je velika čast za sve nas. Kad god igramo na nekom turniru, iako je tenis individualni sport, vijori se i zastava naše zemlje. Svestan sam da će odgovornost sada biti još veća".

Poznat kao navijač Crvene zvezde, Đoković je priznao da je čestitao kolegi Viktoru Troickom, pobedu Partizana u 140. "večitom" derbiju.

"Čestitao sam mu, doduše, teška srca. Oni su trenutno bolji, a mi se još nadamo da možemo da osvojimo titulu šampiona".

Đoković je postavljen za prvog nosioca na turniru u Beogradu, a slobodan je u prvom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve