Nova vest
Tenis

Utorak, 19.04.2011.

10:12

JJ: "Jedna bez druge ne možemo"

Jelena Janković izjavila je za Večernje novosti da Ana Ivanović "ništa za Srbiju ne mogu da postignu jedna bez druge".

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Jankovićeva je pričala o meču u Bratislavi, o atmosferi u reprezentaciji, povredama, planovima...

"Bili smo već u Svetskoj grupi, znamo kako je igrati u eliti. Čeka nas duel četvrtfinala i još eventualno dva meča do titule," kaže Jankovićeva za Večernje novosti.

"Imamo tim koji to može da ostvari i da dođe do pobedničkog pehara. Dokazali smo snagu protiv Slovačke, ovako ćemo da nastavimo i ubuduće, bićemo još jače. Podići ćemo taj trofej za našu zemlju, baš kao što su to uradili momci u Dejvis kupu," kaže najbolja teniserka Srbije na WTA listi.

Jelena Janković je sa Aleksandrom Krunić odigrala meč u dublu koji je odlučio konačan ishod meča posle velike borbe i tri seta.

"Kada igram za Srbiju, borim se srcem i izgaram do kraja. Jedino što mi je tada u glavi jeste da donesem pobedu svojoj reprezentaciji. Dueli u nacionalnom timu su za mene uvek poseban izazov i bila bi posebna čast da podignem pehar. Bio je to sudar bez predaha, bukvalno smo morali da vodimo bitku za svaki poen. Na kraju smo uspeli, ostvarili smo ovu veliku pobedu. Aleksandra i ja smo izvukle taj neverovatan meč, nismo se predavale, napred nas je vukao duh zajedništva i ogromna pozitivna energija, kako među nama, tako i sa klupe. Motivisale smo jedna drugu, ubeđena sam da je bilo suđeno da slavimo. Toliko sam želela pobedu da sam bila spremna da ostanem na terenu i do jutra i odigram i stotinu gemova u tom trećem setu, samo da dobijemo."

Jankovićeva je rekla i da je prvi dan igre propustila zbog toga što je bila bolesna.

"Imala sam prehladu koja mi je prešla na uvo, pila sam aspirine i tablete za grlo. Zato nisam ni trenirala, od početka je bio dogovor da igram tek drugi dan. Nema nikakvih drugih priča, hteli smo taktički da zavaramo protivnika. Čini se da smo u tome, na kraju, i uspeli."

Odnosi dve najbolje srpske teniserke dugo su tema posmatrača, često su se čula mišljenja da sa njihovim odnosom nešto nije u redu.

"Ništa ne možemo za Srbiju da postignemo jedna bez druge. Ova pobeda je u velikoj meri Anina, baš kao i svih ostalih devojaka. Zbog mog stanja nisam mogla da sedim na klupi sve vreme i navijam za nju prvog dana, ali bodrila sam je u nedelju kada je igrala protiv Cibulkove. Suludo je pričati da imam nešto protiv nje i da mi nije stalo da ona pobeđuje i raduje se. Bila sam presrećna kada je dobila Hantuhovu, ta pobeda nam je mnogo značila. Žao mi je što se povredila, bio je to pravi peh za nju, ali želim joj da se što pre oporavi i opet počne da ređa trijumfe."

Jankovićeva kaže i da je recept za uspeh u Fed kupu poznat.

"Drago mi je što smo bile u najjačem sastavu i što smo zajedno doprinele uspehu tima. Samo da budemo zdrave i pobede i titule neće izostati," kaže ona.

Jelena Janković već ove nedelje igra na turniru u Štutgartu, sledi sedmodnevna pauza pa turniri u Madridu i Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve