Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.02.2011.

18:10

Dubai: Voznijaki overila prvo mesto

Karolina Voznijaki osvojila je titulu na turniru u Dubaiju pobedom nad Ruskijinom Svetlanom Kuznjecovom u dva seta 6:1, 6:3 za samo jedan čas i 15 minuta igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dankinja, koja se u ponedeljak posle samo sedam dana vraća na prvo mesto WTA liste, odigrala je svoj najbolji meč u 2011. godini i zasluženo stigla do 13. titule u karijeri.

Koliko je Voznijaki bila dominantna u prvom setu najbolje pokazuje činjenica da Kuznjecova nije osvojila nijedan gem na svoj servis, a samo je jednom oduzela servis protivnici.

U drugom setu, Dankinja je ponovo bila sjajna, agresivnija nego inače. Kuznjecova se „probudila“ tek pri rezultatu 5:1 za Voznijaki, osvojila nekoliko dugačkih i veoma atraktivnih poena, ali nije uspela da se u potpunosti vrati u meč.

„Igrala sam odličan tenis, publika je bila neverovatna i samo se trudila da uživam na terenu. Bolje sam igrala nego ranije, agresivnije i veoma sam srećna zbog pobede“, rekla je Voznijaki koja je u polufinalu turnira u Dubaiju eliminisala najbolje rangiranu srpsku teniserku Jelenu Janković.

Nagradni fond turnira u Dubaiju je 2.050.000 dolara. Od ponedeljka će u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata titulu braniti naš Novak Đoković, koji je u poslednje dve godine osvajao trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve