Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.02.2011.

10:37

Zimonjić: "Nije bitno ko je vlast"

Srpski teniseri polako se okupljaju u Dubaiju (tvrda podloga, 1.619.500 dolara), a stigao je i Nenad Zimonjić.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji srpski dubl igrač trenirao je sa Žilom Simonom, jer njegov partner Mikael Llodra još nije stigao.

Zimonjić i francuski teniser su tek počeli saradnju, a srpski as je zadovoljan.

“Ide nam dosta dobro, s obzirom da smo odigrali samo dva turnira, jedan gren slem, drugi u Roterdamu, jedno četvrtfinale, drugo finale. Bili smo blizu da osvojimo titulu prošle nedelje. Trebalo nam je malo sreće. Još par turnira i biće sve bolje”.

Završeni su izbori za TSS, igrači su bili za opciju koja je izgubila?

“Svi smo zainteresovani da tenis u Srbiji bude na što višem nivou, da sama organizacija bude što bolja, da kog god je na vlasti, radi na tome. Na nama igračima je da damo svoj maksimum i da igramo što bolje u Dejvis kupu i pojedinačno kada zastupamo svoju zemlju. A na Savezu je da organizuje što bolje uslove i za nas i za juniore kao i izgradnju centra koji i dalje posle toliko godina nemamo”.

Za dve nedelje je meč sa Indijom. Hoćete li biti na okupu?

“Naravno da ćemo igrati u Dejvis kupu, igramo zbog svoje zemlje i drago nam je da to možemo. Dok god budem imao mesta u timu, igraću, bez obzira ko je na vlasti. Niko nema ništa privatno protiv bilo koga, to su bile samo poslovne odluke. Posle 2004, kada smo pobedili protiv Zimbabvea, prvi put ćemo opet igrati u Spensu. Davno je to bilo i drago mi da će i Novosađani moći da nas uživo gledaju”.

Miloš Raonić je postao otkriće sezone. Šta mislite o Kanađaninu crnogorskog porekla?

“Upoznao sam Raonića 2007, tada sam i trenirao sa njim u Montrealu. Već tada je dobro servirao, bio je povučen, kao i sada, ali niko nije očekivao da će ovako brzo da napreduje. Postigao je neverovatne rezultate. Ući će u prvih 50 već sledeće nedelje, do kraja godine možda čak bude i u 30 na svetu. Govori srpski, malo sa crnogorskim akcentom. Lepo je da su se roditelji potrudili da nauči svoj jezik”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve