Ko je sedi čovek u Novakovoj loži?

U prethodne dve sezone Novak Đoković je ispadao u četvrtfinalima Australijan opena zbog prevelike vrućine (Endi Rodik) i pokvarenog stomaka (Žo-Vilfred Conga).

AGIzvor: B92 Srbija
Podeli

Sada je delovao fizički besprekorno, što nas dovodi do pitanja koje su mnogi postavili tokom turnira – ko je sedi gospodin u Novakovoj loži?

"Imao sam probleme sa zdravljem koje sam prevazišao. Sada u timu imam i doktora koji brine o alergijama, o tome šta jedem...“

To je doktor Igor Četojević koji je sa Novakom počeo da radi prošlog jula pred Dejvis kup meč protiv Hrvatske. Četojević posebnu pažnju pridaje kineskoj medicini, a bavi se i akupunkturom. Đoković je rekao da je Četojević imao veliku ulogu u poslednjih nekoliko meseci kada je Novak osvojio Dejvis kup i Australijan open.

„On je takođe i odličan psiholog. On je jako dobar doktor“, rekao je Đoković.

Novak je proslavio je pobedu u Melburnu tako što je unajmio srpski bend koji je svirao u muškoj svlačionici. Nakon toga Đoković je pobedu od 3:0 protiv Endija Marija slavio do dva ujutro, a u krevet je legao tek u pet sati nakon ponoći.

"Izubio sam glas. Bend je svirao, a mi smo igrali tradicionalne plesove. Bili smo glasni, skakali smo na stolovima. Videćete snimke koji će vam se sigurno svideti jer su neobični. Nisam o tome želeo da pričam pre finalnog meča. Želeo sam da se skoncentrišem na meč, a kada smo se vratili bilo je fantastično, doveli smo i direktora turnira, sponzore i sve one koji su želeli da se pridruće slavlju.“

Slično slavlje Novak je imao i nakon trijumfa u Dejvis kupu, kada je sa saigračima iz reprezentacije pobedu proslavio kao rok zvezda. Nakon toga Novak je ipak platio cenu.

"Bilo mi je muka četiri ili pet dana. Otišao sam u Monako sa devojkom, ležao sam na krevetu na plaži i to je bilo to.“

Tenis

"Totalni tenis" Novaka Đokovića

Koji su sve faktori doprineli da Novak bude tako dominantan? Analizu igre Novaka Đokovića na tek završenom Australijan openu pročitajte ovde.

Tenis ponedeljak 31.01. 17:02