Nova vest
Tenis

Sreda, 26.01.2011.

16:01

Nadal: Ne želim da pričam o povredi

Rafael Nadal nije želeo previše da priča o povredi nakon četvrtfinalnog duela na Australijan openu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je poražen od sunarodnika Davida Ferera sa 3:0, a početkom meča je bilo očigledno da ima povredu prepone.

“Imao sam problem tokom meča, na samom početku. Nakon toga meč je praktično bio rešen. Ali, za mene je veoma teško da govorim o tome. U Dohi nisam bio zdrav, danas sam imao drugi problem."

"Izgleda da uvek imam problem kada izgubim, a zaista ne želim da stvaram takvu sliku. Voleo bih da danas ne pričamo o mojoj povredi. Ako možete to da ispoštujete, bio bih vam veoma zahvalan”, rekao je Nadal novinarima u Melburnu posle meča.

Odbijanje da traži izgovore za poraz, Nadal je objasnio da je priroda tenisa takva da uvek ima pozitivnih i negativnih momenata, i da je poraz od Ferera bio jedan od od takvih trenutaka.

„U teniskoj karijeri imate uspone i padove. Ja sam skoro uvek imao samo veoma, veoma srećne trenutke z mojoj karijeri. To je deo sporta. Prošle godine sam imao sreće, bio sam zdrav u većem delu sezone i igrao sam neverovatno tokom cele godine. Pred početak ove godine uradio sam sve što treba da počnem sezonu dobro. I tako sam i igrao na prvom turniru u Abu Dabiju. Nakon toga su došli problemi, bio je ovo težak mesec za mene. To je jednostavno deo sporta. Moram to da prihvatim, da nastavim da radim i da dam sve od sebe na sledećem turniru.“

Iako nije želeo previše da priča o povredi Nadal je ipak otkrio da njegovo telo nije moglo da isprati sve napore početkom sezone.

“Jedini problem je bio pomalo nesrećan, imao sam virus. Kada imate virus, vaše telo je mnogo podložnije povredama. Verovatno se to i meni dogodilo”, rekao je Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve