Nova vest
Tenis

Sreda, 26.01.2011.

12:14

AO: Ferer izbacio Nadala!

Španac David Ferer pobedio je prvog igrača sveta Rafaela Nadala sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:3, i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal se već posle tri gema požalio na povredu prepone što je u nastavku meča očigledno uticalo na njegovu igru.

Ovim porazom Nadal je ostao bez šanse da postane tek treći teniser u istoriji koji je osvojio četiri Gren slem turnira za redom.

Protivnik Ferera u njegovom drugom Gren slem polufinalu (US open 2007. godine) biće Škotlanđanin Endi Mari koji je u četvrtfinalu sa 3:1 pobedio najprijatnije iznenađenje turnira Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Nadal je u Melburnu odbranio četvrtfinale iz prošle sezone kada je zbog povrede predao meč kasnijem finalisti Endiju Mariju.

Iako je nakon duela sa Čilićem u osmini finala Nadal izjavio da se prvi put odlično osećao posle virusa u Dohi i da je 100% spreman, meč sa Fererom je to demantovao.

Međutim, treba odati priznanje i Davidu Fereru koji je i pre povrede Nadala igrao bolji tenis. Ferer je poveo na počeku meča sa 2:0, a onda je usledio treći gem koji je odredio mnogo toga. Nadal je uspeo da napravi brejk i smanji na 2:1, ali je kod brejk lopte proklizao i očigledno istegao preponu.

Usledila su dva medicinska tajm-auta do kraja seta, ali je bilo vidljivo da Nadal ne igra punim intenzitetom. Međutim, prvi teniser sveta nije predao meč i igrao je do kraja. To nije previše uticalo na Ferera koji je igrao veoma dobro i koji je na kraju posle 152 minuta došao do četvrte pobede nad Nadalom u 15. meču.

Ferer je imao 44 vinera, 32 greške, a napravio je čak sedam brejkova iz 15 prilika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve