Nova vest
Tenis

Sreda, 26.01.2011.

07:25

Đoković – Federer (četvrtak, 9.30h)

Srpski teniser Novak Đoković u četvrtak od 9.30h igra polufinale Australijan opena sa drugim igračem sveta Rodžerom Federerom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novak je dobio šest od 19 duela sa Švajcarcem, a poslednji put sastali su se na Mastersu kada je Federer slavio sa 6:1, 6:4.

Rodžer je i pre toga dobio dva okršaja na betonu, ali je Đoković bio bolji u polufinalu US opena. Novak je u dosadašnjem toku turnira izbacio Granoljersa, Dodiga, Troickog, Almagra i Berdiha, dok su pred Federerom pali Lacko, Simon, Malis, Robredo i Vavrinka.

Đoković je zadovoljan svojim nastupima u Melburnu.

„Dolazeći ovde bio sam fizički spreman i vrlo motivisan da napravim uspeh. Za sada sve ide odlično, u poslednje vreme igram svoj najbolji tenis. Nemam šta da izgubim u duelu sa Federerom, koji ovde branio titulu. Svi znamo sve o njemu, ali ja moram da verujem u sebe kako bih dobio meč“.

Novak je rekao da njegovi uspesi u karijeri ne mogu da se porede sa Federerovim i dodao:

„Uz Nadala, on je glavni favorit za titulu na bilo kom turniru. Njih dvojica su najbolji na svetu. Nema drugog načina da pokušam da pobedim nekog od njih nego da izađem na teren sa pravim stavom i sa mnogo samopouzdanja“.

Srpski teniser svestan je da će sitnice odlučiti pobednika.

„Uvek pokušavam da pobedim, dobijao sam ga u više navrata, uglavnom na betonu. To su uvek veoma neizvesni okršaji, osim možda poslednjeg u Londonu. Nekoliko poena rešiće pobednika, tako je to na ovom nivou“.

Do sada su se Đoković i Federer dva puta sastajali na Ozi openu – 2007. godine Švajcarac je slavio sa 6:2, 7:5, 6:3 u osmini finala, dok je 2008. Novak slavio u polufinalu sa 7:5, 6:3, 7:6.



Na konferenciji za medije posle trijumfa nad Vavrinkom, Federer je govorio o porazima od Đokovića na GS turnirima i prvo se osvrnuo na prošlogodišnji US open.

„To je bio veoma neizvestan okršaj, mislim da sam imao dve meč lopte. Trebalo je da pobedim, igrao sam dovoljno dobro da to i ostvarim, ali bio sam možda malo psihološki zbunjen jer smo igrali u večernjem terminu. Možda sam i osećao da moram što pre da završim meč kako bih sačuvao energiju za finale sa Rafom i mislim da je to za posledicu imalo poraz“, rekao je Federer i dodao:

„Nisam imao sreće. Novak i ja odigrali smo dobar meč, nekoliko udaraca je odlučilo. Udario je one forhende u uglove i tako je preokrenuo meč“.

Potom je Švajcarac prokomentarisao i poraz u polufinalu Ozi opena 2008. godine.

„Tada sam imao mononukleozu. Kad se sada setim toga, mislim da je Novak odigrao dobar meč, bio je pun samopouzdanja. Odigrao je sjajan turnir i na kraju je osvojio titulu. Oba puta kada me je pobedio, igrao je stvarno dobro. Ali, nije me samo tada pobedio. On je kvalitetan teniser koji igra vrlo ofanzivno. Uživam da igram sa njim jer smo sposobni da kreiramo izvanredne poene“.

Novak je prethodne dve godine igrao četvrtfinale u Melburnu, tako da je sada već premašio taj rezultat, dok Federer brani trofej osvojen pobedom nad Endijem Marijem u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve