Nova vest
Tenis

Sreda, 26.01.2011.

04:25

AO: Radvanska namučila Klajsters

Belgijska teniserka Kim Klajsters savladala je 12. nosioca Agnješku Radvansku sa 6:3, 7:6 (7-4) u polufinalu Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Klajsters će u polufinalu igrati sa drugom teniserkom sveta Verom Zvonarjovom, koja je u dva seta izbacila Petru Kvitovu iz Češke.

Radvanska je odigrala možda i najbolji meč na turniru, pogotovo u drugom setu, ali je Belgijanka izdržala nalete rivalke i na kraju je agresivnom igrom u taj brejku došla do trijumfa posle jednog časa i 33 minuta igre.

Kao što se i očekivalo, napadački orijetnisana Belgijanka diktirala je ritam, a Radvanska se uglavnom branila, mada je sredinom seta i ona nekoliko puta napala iz kontre ili posle dobrog servisa.

Posle smušenog početka na obe strane i razmene brejkova, Klajsters uzima tri gema u nizu i dolazi do 4:1. Iako je Poljakinja uspela da osvoji dva uzastopna gema, po igri se videlo da nema realnih šansi da ugrozi trećeg nosioca. Tako je i bilo – posle nešto lošijeg intervala ispunjenog greškama, Klajsters se konsolidovala i snažnim udarcima došla je do dve set lopte i realizovala drugu – 6:3 za 29 minuta igre.

U drugom setu kvalitet igre naglo je skočio, pre svega zahvaljujući boljem nastupu Radvanske, ali je uprkos tome Belgijanka povela sa 4:2.

Tada je delovalo da će Klajsters lako doći do trijumfa, ali Poljakinja je promenom taktike uspela skoro potpuno da preokrene.

Statistika to ne pokazuje (samo 14 direktnih poena), ali Radvanska je u tom periodu više ušla u teren, zaigrala je agresivnije i pokazala da i ona ume snažno da udara lopticu sa bazne linije. Uz to, prvi servis joj je profunkcionisao, a nekoliko puta je čak izašla na mrežu.

Sve navedeno je, uz neke greške suparnice, dovelo Radvansku u situaciju da servira za osvajanje drugog seta. Čak je imala i 30:15, ali se Klajsters tada trgla i realizovala treću brejk loptu. Uslovi za igru tada su bili čudni jer su avioni iznad stadiona proizvodili veliku buku, ali to nije sprečilo teniserke da odigraju nekoliko spektakularnih poena.

S obzirom na ujednačenu igru, taj brejk je bio najpravedniji način da se reši pobednica drugog seta. Radvanska je vodila 2:0 i 4:3, ali je Belgijanka ponovo pogađala linije kada je bilo najpotrebnije i zasluženo je došla do pobede, druge u iste toliko okršaja sa Agnješkom.

Kim Klajsters je jedina osvajačica Grend slem turnira koja je ostala u žrebu, ali ni ona nikada nije slavila u Melburnu. Doduše, igrala je finale 2004. godine (poraz od Enan), a sada je ušla u peto polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve