Nova vest
Tenis

Sreda, 26.01.2011.

02:45

AO: Zvonarjova bolja od Kvitove

Ruska teniserka Vera Zvonarjova plasirala se u polufinale Australijan opena, pošto je pobedila Petru Kvitovu iz Češke sa 6:2, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U borbi za treće uzastopno Grend slem finale Zvonarjova će se sastati sa trećim nosiocem Kim Klajsters, koja je savladala Agnješku Radvansku iz Poljske sa 6:3, 7:6.

Kvitova, koja je eliminisala Stosur i Penetu, u drugom setu je osvojila četiri gema u nizu i stigla do vođstva 4:3, ali nije uspela da izbori treći set jerje Zvonarjova serijom od tri gema došla do trijumfa.

Zvonarjova je povela sa 4:0 relativno lako jer je Kvitova previše grešila. Prvi set bio je brzo završen, a činilo se da će i drugi imati slični ishod kada je Ruskinja povela sa 3:0.

Međutim, tada je u publici nekome pozlilo, čuo se i vatromet, a sve te sitnice negativno su uticale na Zvonarjovu. Čehinja je to iskoristila i osvojila četiri gema u nizu zahvaljujući agresivnoj igri i ravnim udarcima.

Međutim, druga teniserka sveta brzo se konsolidovala, osvojila je naredna tri gema i slavila posle jednog časa i 14 minuta igre.

„Dobro sam počela meč, skoro da uopšte nisam pravila greške, ali nije lako održati taj nivo igre u četvrtfinalu GS turnira. Mora da naiđe mali period krize kada niste koncentrisani, a ona je taj moj period u drugom setu iskoristila. Posle nije bilo lako, ali uspela sam da pobedim“, izjavila je Zvonarjova.

To je druga pobeda Ruskinje nad Kvitovom u tri međusobna meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve