Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

12:43

AO: Nadal lako do četvrtfinala

Prvi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australijen Opena pobedom nad hrvatskim teniserom Marinom Čilićem 6:2, 6:4, 6:3.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Prvom nosiocu će u u borbi za polufinale protivnik biti sedmi nosilac David Ferer, koji je pobedio Miloša Raonića 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Iako je meč trajao dva i po sata, Čilić ni u jednom trenutku nije uspeo da ugrozi Španca, koji, doduše, nije briljirao. Mada je Hrvat napravio više vinera (32 naspram 26 Nadala), a Španac dosta grešio, u svim ključnim trenucima Nadal je bio bolji.

Čilić je često uspevao da "razvuče" gemove i tako sebi da šansu da napada Španca pri rezultatu 40:40, ali je u čitavom meču napravio svega dve brejk-prilike, od kojih nijednu nije realizovao. Za razliku od njega, Nadal je strpljivo igrao sa osnovne linije i pravio probleme protivniku dubokim udarcima i brzim dijagonalama, dok je i na mreži stizao gotovo sve Čilićeve drop-šotove.

Mada je prvi set trajao 56 minuta, Nadal je poveo bez većih problema, napravivši dva brejka za 4:1, a potom završavajući u svoju korist 6:2.

Do kraja meča ponavljala se slična priča. Mada je Čilić uspevao da se u dugim poenima sa prvim teniserom sveta nadigrava sa osnovne linije, na kraju bi Španac ipak bio bolji, što mu je donelo pobedu bez izgubljenog brejka.

Tako je Nadal do četvrtfinala došao posle svega 11 odigranih setova, a trenutno je na dobrom putu da postane tek treći čovek u istoriji koji je u isto vreme imao titulu na sva četiri Gren slema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve