Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

07:33

Radvanska spasla meč lopte i prošla

Poljakinja Agnješka Radvanska pobedila je Šuai Peng iz Kine sa 7:5, 3:6, 7:5 u osmini finala Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Radvanska je spasla dve meč lopte u desetom gemu trećeg seta, a potom je iskoristila psihološko preimućstvo i stigla do trijumfa.

Poljakinja je u Melburnu postavljena za 12. nosioca i sada je izjednačila svoj najbolji rezultat na GS turnirima, pošto je sada četvrti put među osam najboljih. Za korak dalje moraće da savladala bolju iz dvoboja Kim Klajsters i Jekaterine Makarove.

Poljakinja je dobila prvi set zahvaljujući boljoj koncentraciji u finišu, ali je Pengova uzvratila istom merom i dokazala da trijumf nad Jelenom Janković nije bio slučajnost. Uprkos fizičkim poteškoćama, kineska teniserka bila je nadomak pobede jer je vodila sa 5:3 i u dva navrata su je dva poena delila od četvrtfinala.

Šuai Peng imala je i dve meč lopte, ali je poljska teniserka uspela da se izvuče. Radvanska je odigrala veoma mirno na obe meč lopte – na prvoj je posle duže razmene udaraca dočekala grešku rivalke, a na drugoj je precizno sprovela nimalo lak smeč u polje. Kineskinja je potom pogrešila i ispustila priliku da zabeleži najbolji rezultat u karijeri.

Radvanska se nije mnogo radovala, već je nastavila u istom ritmu i ubrzo je došla do trijumfa posle dva časa i 44 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve