Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

05:55

AO: Endi Mari 'razbio' Melcera

Endi Mari nastavlja sa odličnim partijama na Australijan openu, pošto je u meču osmine finala savladao 11. nosioca Jirgena Melcera sa 6:3, 6:1, 6:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Škot je od početka do kraja duela bio superioran, a Austrijanac nijednom nije uspeo da meč učini neizvesnim.

Tako je Mari zabeležio peti trijumf u isto toliko mečeva sa Melcerom, na turniru još nije izgubio ni set, a naredni rival biće mu Aleksandr Dolgopolov, koji je sa 3-2 u setovima izbacio Robina Soderlinga.

Britanac je pružio izuzetnu partiju, ali je ipak suparniku nekoliko puta ostavio ’otvoren prozor’ za povratak u meč. Međutim, u svim prelomnim situacijama Mari bi po pravilu bio staloženiji, a Melceru su šanse izmicale iz ruku.

U drugom setu Austrijanac je propustio četiri brejk lopte, kao i dve na početku trećeg. To ga je skupo koštalo jer je peti nosilac bivao neumoljiv i ubrzo bi stvorio prednost presudnu za osvajanje seta i meča.

Škot je imao 30 direktnih poena i deset neiznuđenih grešaka, dok je Melcerov odnos bio 21/27. U jedinom međusobnom meču sa Dolgopolovom, u Dejvis kupu 2006. godine, Mari je pobedio sa 3-0 u setovima.

Četvrtfinale, muška konkurencija:
Rafael Nadal/Marin Čilić – David Ferer/Miloš Raonić
Endi Mari – Aleksandr Dolgopolov
Tomaš Berdih – Novak Đoković
Stanislas Vavrinka – Rodžer Federer

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve