Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

03:19

AO: Kvitova bolja od Penete

Češka teniserka Petra Kvitova pobedila je 22. nosioca Flaviju Penetu sa 3:6, 6:3, 6:3 u četvrtom kolu Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kvitova će se za plasman u polufinale boriti sa drugom teniserkom sveta Verom Zvonarjovom, koja je savladala Ivetu Benešovu sa 6:4, 6:1.

Ključni brejk Čehinja je napravila sredinom trećeg seta i do kraja je snažnim udarcima sa osnovne linije zasluženo slavila iskoristivši drugu meč loptu.

U duelu dva suprotna načina igre pobedio je napadački stil – Kvitova je imala 45 direktnih poena i 43 neiznuđene greške, dok je odnos Italijanke bio 16/19.

Peneta je, što nije baš karakteristično za nju, lako dobijala svoje gemove u prvom setu, ne računajući male probleme na samom startu. Italijanka je vrhunskim kretanjem dolazila do poena, a jedan brejk bio joj je dovoljan za vođstvo u setovima.

Atipično za ženski tenis, samo jedan brejk odlučio je i pobednicu drugog seta, a ovoga puta to je bila 20-godišnja Kvitova, koja je oduzela servis rivalki u šestom gemu.

Kako je vreme odmicalo, bilo je evidentno da Čehinja preuzima konce igre, da ima više snage i da je neuporedivo hrabrija u bitnim poenima. Peneta je doduše uspela da spase tri vezane brejk lopte, ali u sledećem servis-gemu Kvitova je na najbolji način iskoristila slabe druge servise suparnica i stigla do brejka.

Čehinja je izvrsno servirala, Peneta nije bila ni blizu prilike za brejk, a Kvitova je još jednim brejkom okončala meč. Čehinja je u sjajnoj formi, pošto je osvojila titulu u Brizbejnu i u Melburnu je eliminisala Pirs, Čakvetadze, Stosur i sada Penetu.

Kvitova je na korak do izjednačenja svog najboljeg rezultata u karijeri, pošto je prošle sezone igrala polufinale na Vimbldonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve