Nova vest
Tenis

Subota, 22.01.2011.

04:11

Benešova stigla do treće Ruskinje

Druga nositeljka na Australijen openu, Ruskinja Vera Zvonarjova plasirala se u osminu finala u Melburnu pobedom nad Čehinjom Lusi Safarovom sa 2:0.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Zvonarjova je prvi set rutinski dobila sa 6:3 za oko pola sata igre, ali joj je za konačnu pobedu trebalo još čak sat i po nadigravanja sa Safarovom za 11:9 u taj-brejku.

Ruskinja će u osmini finala prvog Gren slema u sezoni igrati protiv Čehinje Ivete Benešove koja je priredila novo iznenađenje pobedom nad Anastasijom Pavljučenkovom sa 6:3, 1:6, 7:5.

Zvonarjova je prvi set dobila sa 6:3 bez mnogo problema osvojivši skoro 70 odsto poena na prvi servis, mada joj je za prednost trebalo čak pet brejk šansi.

U dugom se Ruskinja mnogo mučila iako je brzo stigla do tri meč lopte. Obe teniserke su napravile po tri brejka, ali je duel odlučen tek u taj-brejku.

Na kraju je presudilo mnogo više neiznuđenih grešaka Safarove (38-24), pa je Zvonarjova, koja je imala osam vinera manje od rivalke (29-21), po peti put u karijeri obezbedila nastup među 16 najboljih u Melburnu. Samo je 2009. uspela da nadmaši ovaj rezultat kada je igrala polufinale.

Čehinja Benešova je eliminisala i drugu Ruskinju posle maratona od preko dva sata sa Pavljučenkovom. Benešova je na celom meču imala samo četiri brejk lopte, a njena rivalka devet, ali je sa dve iskorišćene uspela da eliminiše 16. nositeljku.

Benešova je prvi set dobila sa 6:3, drugi je glatko izgublila sa 6:1 za pola sata igre i tada je očekivan preokret i lagana pobeda Pavljučenkove. Međutim, u trećem setu koji je trajao skoro 70 minuta Čehinja je bila koncentrisanija i sa 7:5 prošla dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve