Nova vest
Tenis

Petak, 21.01.2011.

03:26

Almagro preko Ljubičića do Đokovića

Španac Nikolas Almagro plasirao se u osminu finala Australijen opena gde će mu rival biti treći nositelj Novak Đoković.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Almagro, 14. favorit turnira u Melburnu, savladao je Hrvata Ivana Ljubičića sa 6:4, 7:6(8), 6:3 i izborio treći duel u karijeri protiv Đokovića.

Oba tenisera su ostvarila po jednu pobedu. Almagro je daleke 2004. slavio sa 6:4, 6:2 u italijanskom Manerbiu, dok je četiri godine kasnije u Rimu predao meč posle prednosti Đokovića 6:4, 1:0.

U vrlo izjednačenom duelu dva tenisera su dugo čuvala svoj servis iako je kod 3:2 Ljubičić imao brejk loptu. Almagro se spasao i izjednačio, a onda u devetom gemu “kaznio” Hrvata za dve propuštene šanse te iskoristivši svoju jedinu brejk loptu poveo sa 5:4, te sigurnim servisom dobio prvi set.

U drugom setu Almagro i Ljubičić su još bolje servirali, bili veoma sigurni pa ni jedan od njih nije uspeo da stigne do bar jedne brejk lopte. Zbog toga je odluka pala u taj-brejku. Tek je u ovom delu igre Ljubičić stigao do mini-brejka zahvaljujući dvostrukoj servis grešci Španca. Potom je i Hrvat pogrešio pa je Almagro izjednačio na 2:2. Uskoro je Španac napravio još jedan mini-brejk i stigao do set lopte, ali je očajno odigrao svoja dva servisa kod 5:4 te poklonio Ljubičiću set loptu. Međutim, važnost seta je uticala i na Hrvata koji nije bio uspešan pa je nastavljena serija mini-brejkova (6:6). Usledio je rat nerava, nekoliko izuzetno dugih poena posle kojih je kao pobednik izašao Almagro koji je sa 10:8 stigao do 7:6 za 2:0 u setovima.

Ovo je bio prelimni deo meča jer je u trećem setu Almagro kontrolisao rezultat. Ljubičić je očigledno pao psihološki, servis mu je bio daleko od očekivanog nivoa, a i mnogo je više grešio od rivala (13-3 neiznuđene greške). Tako je Španac stigao do dve brejk šanse, iskoristio je drugu i posle 20 minuta igre imao prednost od 4:1. To je bilo dovoljno jer su do kraja teniseri čuvali svoj servis pa je Almagro sa 6:3 stigao do maksimalne pobede i duela sa Novakom Đokovićem u osmini finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

17 h

U fokusu

Vidi sve